Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Jovanoviću pune ruke posla u derbiju: Priznao gol Juventusu, pa dosudio penal za Benfiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 21:37

Srpski arbitar bez pomoći gol-tehnologije vodi izuzetno važan meč u Lisabonu

Veliku čast ukazala je Uefa Srđanu Jovanoviću odredivši ga da vodi izuzetno važan duel Benfike i Juventusa u 5. kolu Lige šampiona. Ipak. neočekivano uoči meča srpski arbitar našao se u problemu pošto se u Lisabonu pokvarila video-tehnologija koja pokazuje da li je lopta prešla gol-liniju ili ne.

I, upravo je ta situacija bila sporna u 22. minutu meča na Lužu, kada je Juventus izjednačio na 1:1.

Izabrane vesti

Posle konsultacija sa VAR sobom, Jovanović je pokazao na centar. Dilema je bila ko je strelac: Dušan Vlahović ili Moize Ken?

Velika gužva stvorila se u kaznenom prostoru Benfike na centaršut iz kornera. Vlahović je bio najspretniji, ali je Vlahodimos uspeo da interveniše, da bi na odbitak natrčao Ken. Italijan se, međutim, aktivirao iz ofsajda, ali ne i Vlahović, kom je na kraju pripisan pogodak. Samo u prvi mah, pošto je u poluvremenu Uefa promenila prezime na semaforu i kao strelca navela Kena.

Svega nekoliko minuta kasnije arbitar iz Srbije ponovo je bio u centru pažnje. Ovaj put zbog dosuđenog penala u korist Benfike. Dileme, ipak, nije bilo - Kvadrado je igrao rukom. A Žoao Mario iskoristio priliku da u 28. minutu vrati prednost portugalskom timu.

U međuvremenu Benfika je stigla i do trećeg gola. Rafa Silva je fantastično reagovao i petom matirao Vojćeha Ščensnija. Prvi gol lisabonskih Orlova delo je Antonija Silve u 17. minutu.



tagovi

Dušan VlahovićSrđan JovanovićJuventusBenfikaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara