Joveljić i Jovanović složni: Spremni smo da preuzmemo odgovornost u napadu Orlova

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 15:13

"Ako dobijemo minute, učinićemo sve da iskoristimo poverenje na najbolji mogući način", kaže napadač Los Anđelesa

Povrede Aleksandra Mitrovića, Luke Jovića i Dušana Vlahovića ostavile su Dejana Joveljića i Đorđa Jovanovića kao jedine preostale opcije u špicu napada za predstojeće mečeve sa Jordanom (petak, 20.30) i Bugarskom (utorak 20,45).

Mladi napadači se nalaze u takmičarskoj formi, ali u reprezentaciji još uvek nisu bili u glavnoj ulozi, tako da će okršaj sa Bugarskom u Razgradu predstavljati poseban izazov za njih.

Izabrane vesti

Dejan Joveljić nije raspucan kao prošle godine, postigao je dva gola na 15 mečeva u MLS ligi, ali deluje izuzetno motivisano i rešeno da iskoristi ulogu koja mu se ukazuje u državnom timu.

"Zaista je velika čast i zadovoljstvo biti okružen takvim igračima u svlačionici. Odsustvo naših najboljih napadača zbog povreda odsutni predstavlja veliki hendikep za reprezentaciju, ali se nadam da će se svi oni brzo oporaviti, jer su potrebni Srbiji. A kad smo u pitanju Đorđe i ja, znamo šta nam je činiti, spremni smo da prihvatimo odgovornost. Ako dobijemo minute, učinićemo sve da iskoristimo poverenje na najbolji mogući način", rekao je Joveljić.

Na osnovu izjava igrača, može se steći utisak da je na treninzima Orlova sve podređeno kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Razgradu 20. juna.

"Nismo upoznati sa kvalitetom Jordana, ali jesmo sa Bugarima, koje ćemo sigurno još analizirati. Jordan je važna utakmica, ali svi znamo da je primarni cilj ono što nas očekuje u Razgradu. Želimo tri boda koja bi nas približila konačnom cilju. Sezona mi je u toku, spreman sam, čekam utakmice u najboljem raspoloženju", dodao je Joveljić.

Đorđe Jovanović je postigao 22 gola na 43 utakmice za Makabi iz Tel Aviva, sezona u Izraelu je nedavno završena, tako da je bivši golgeter Partizana i Čukaričkog još uvek maksimalno fokusiran na takmičarske ozazove.

"Pre svega zahvalio bih se selektoru, velika je čast i privilegija biti sa najboljim nacionalnim timom i predstavljati svoju zemlju. Pred nama su dve utakmice, jedna prijateljska, druga kvalifikaciona, sa nama nisu tri najbolja napadača, ali mi ćemo dati sve od sebe da iz zamenimo na pravi način. I pomognemo da Srbija iz oba meča izađe kao pobednik", kaže Jovanović.

On takođe ponavlja da su Bukari prioritet.

"Jordan je sused Izraela, ali nisam ih nešto pratio. Ni rezultate ni igru. Slažem se sa Joveljom, naš primarni cilj je plasman na Prvenstvo Evrope. Znamo svi šta želimo u meču sa Bugarskom. Održavao sam formu, imao sam svega pet-šest dana odmora. Odlično se osećam, kao i Joveljić, jedva čekam utakmice", dodao je Jovanović.

Orlovi sutra u jutarnjim časovima putuju za Beč, gde će u četvrtak na Franc Hor stadionu odigrati meč sa Jordanom.



tagovi

Đorđe JovanovićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara