Dejan Joveljić (Foto: AFP)
Dejan Joveljić (Foto: AFP)

Joveljić prati Suareza u stopu: Četiri gola na četiri utakmice! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 06:20

Srbin odlično započeo novu sezonu u dresu LA Galaksija

Luis Suarez korača krupnim koracima, ali ne zaostaje ni Dejan Joveljić. Zapravo, srpski igrač jedini je u ovom trenutku koji može da isprati furiozan start sezone urugvajskog golgetera. Na dva pogotka El Pistolera Di Si Junajtedu bivši fudbaler Crvene zvezde odgovorio je hicem u remiju Los Anđeles Galaksija sa Sent Luis Sitijem (3:3), pa posle četiri odigrane utakmice sa napadačem Inter Majamija deli prvo mesto liste strelaca sa po četiri pogotka.

Joveljić je prethodne sezone minutažu delio sa Prestonom Džudom i Bilijem Šarpom te je neretko utakmice počinjao sa klupe. Ipak, odlaskom pomenutog napadačkog dvojca otvorio se prostor 24-godišnjem momku iz Bijeljine, koji ovaj i te kako koristi.

Izabrane vesti

Nekadašnji član Ajntrahta bio je starter na svakoj utakmici od starta nove sezone i za poverenje se odužio onako kako bi to voleo da čini svaki napadač – golovima. Pogodio je na otvaranju protiv Inter Majamija, protiv San Hosea u drugom kolu takođe, tresao je i mrežu Nešvila prethodne nedelje, a niz je nastavio i u okršaju sa Sent Luis Sitijem. Čitave prošle sezone postigao je svega šest golova, a ove već posle četiri runde je na dobrom putu da nadmaši taj učinak.

Joveljić je mrežu Sent Luisa načeo već u trećem minutu. Izvukao se na povratnu loptu Hulijana Audea, primirio je pošto je video da nema protivnika u blizini i poslao je u dalji ugao, najavivši istinski spektakl u Karsonu. Takve su uostalom sve utakmice Galaksija ove godine, sadržajne, pune golova. Večerašnja je čak bila najefikasnija od početka sezone.

Los Anđeles je dva puta dolazio do vođstva, Sent Luis se oba puta vraćao, u samom finišu uz dosta sreće i preokrenuo rezultat, ali je u petom minutu nadoknade iskusni japanski defanzivac Maja Jošida doneo bod domaćinu.

Galaksiju je ovo bio treći remi i ukupno šesti osvojeni bod posle četiri runde koliko ima i Sent Luis. Lider Zapadne konferencije Minesota Junajted osvojila je deset, a ispred su još Vankuver i Portland sa po sedam.



tagovi

MLS ligaLos Anđeles GalaksiDejan JoveljićLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara