Dejan Joveljić (©AFP)
Dejan Joveljić (©AFP)

Joveljića još tri pobede dele od titule

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 23:05

Prvu njegov Galaksi može da ostvari već ove noći između četvrtka i petka, od 04.00 časova, kada će u četvrtfinalu MLS da gostuje gradskom rivalu Los Anđeles FK-u

Prošle godine je Vuk Latinović postao prvi srpski fudbaler koji je osvojio MLS, sa Njujork Sitijem, s tim što je imao epizodnu ulogu. Sada je 25-godišnji fudbaler na dobrom putu da odbrani tron, ali konkurencija mu je još jedan sunarodnik Dejan Joveljić. Nekadašnji centarfor Crvene zvezde sa Los Anđeles Galaksijem je takođe dogurao do četvrtfinala plej-ofa, odigraće ga ovog petka od 04.00 časova protiv gradskog rivala Los Anđeles FK-a.

Popularni El Trafiko će nam dati drugog učesnika polufinala šampionata Sjedinjenih Američkih Država. Pre toga će se od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu Filadelfija da dočeka Sinsinati.

Izabrane vesti

Los Anđeles FK je bio najbolji tim ligaškog dela Zapadne konferencije MLS, pa se kao takav direktno plasirao u četvrtfinale. Galaksi je morao da odigra jedan meč više, u osmini finala je savladao Nešvil sa 1:0.

Joveljiću je ove sezone u Gradu anđela namenjena uloga džokera, po pravilu ulazi sa klupe u finišu meča, najčešće kao zamena za Havijera Čičarita Ernandeza. Tako je bilo i protiv Nešvila, na teren je kročio tek u 88. minutu.

04.00: (1,75) Los Anđeles FK (3,70) Los Anđeles Galaksi (4,70)

Smanjena minutaža ipak nije uticala na efikasnost povremenog reprezentativca Srbije. Postigao je on već 11 golova, drugi je strelac ekipe (Čičarito je efikasniji sa 18 pogodaka), a navijači su čak izglasali Joveljića za najboljeg igrača sezone. Veliko priznanje za momka koji ima ulogu kao svojevremeno Vinčenco Montela u Italiji.

Naravno da znači mnogo. Najdraža su priznanja kada dobijete od samih navijača, jer su oni ti koji osećaju klub i žive za njega 24 sata sedam dana u nedelji. Nije mala stvar kada baš od njih budete izabrani sa fudbalera godine, naročito kada ste stranac i niste sa tog govornog područja. Daću sve od sebe da opravdam njihovo poverenje i u ovom plej-ofu“, kazao je Joveljić u intervjuu za Glas srpske, a potom se osvrnuo i na predstojeće izazove, počev od El Trafika:

Klub renomea LA Galaksija uvijek teži i cilja ka najvišem plasmanu, tako da, iskreno, i nisam zadovoljan četvrtim mestom, jer smatram da imamo kvalitet za mnogo više. Međutim, liga je izuzetno ujednačena i po kvalitetu sve jača, tako da, na kraju krajeva i možemo biti zadovoljni plasmanom, imajući u vidu da mnoge kvalitetne ekipe uopšte nisu ni ušle u plej-of. Los Anđeles FK je odlična ekipa, jako nezgodna. Jedan Karlos Vela, nekadašnji napadač Arsenala igra za njih. Neće nam biti lako, ali daćemo sve od sebe da i njih eliminišemo“.

Vela je kapiten Los Anđelesa, a od ovog leta igraju još dvojica velikih svetskih zvezda, doduše na zalasku karijere. Odbranu je pojačao Đorđo Kjelini, dok na krilu igra Geret Bejl. U ofanzivi FK-a je i nekadašnji fudbaler Barselone, Porta i Fjorentine, Kristijan Teljo.

Ovo će da bude četvrti El Trafiko ove godine. Na prva dva, u aprilu i maju, Galaksi je trijumfovao pred svojim navijačima sa po 2:1 i 3:1. U ovom drugom je upravo Joveljić pogodio za konačan rezultat. Ipak, LAFK je uspeo da se osveti 9. jula, kada je on bio domaćin gradskog derbija. Slavio je tada sa 3:2.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MLS – ČETVRTFINALE

Petak

02.00: (2,00) Filadelfija Union (3,45) Sinsinati (3,80)

04.00: (1,75) Los Anđeles FK (3,70) Los Anđeles Galaksi (4,70)

Subota

19.00: (2,10) Montreal (3,45) Njujork Siti (3,50)

Nedelja

02.00: (2,05) Ostin (3,45) Dalas (3,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Dejan JoveljićMLSLA GalaksiLos Anđeles GalaksiLos Anđeles FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara