Slavlje Dejana Joveljića (©AFP)
Slavlje Dejana Joveljića (©AFP)

Joveljićev teror, Galaksi od 0:2 do 3:2 za osam minuta! Prvenac Radoje u MLS i debi Tanasijevića

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 04:10

Srbi obeležili noć za nama

Smrt, porez i Dejan Joveljić daje gol! To je idiom koji krasi početak MLS u novoj sezoni. Nastavlja se teror potencijalnog srpskog reprezentativca koji je i u petoj utakmici zaredom zatresao mrežu i to u velikom preokretu i pobedi nad Sportingom iz Kanzas Sitija rezultatom 3:2 (0:2).

Joveljić je u strašnoj formi na startu nove sezone i vrlo lako bi ovo mogao da bude signal za evropske klubove da krenu po njegov potpis tokom leta, nastavi li da pruža ovako dobre partije u dresu Los Anđeles Galaksija. Pet od pet! Joveljić se sa pet golova u uvodnih pet kola izjednačio sa Brajanom Mekbrajdom u najdužem golgeterskom nizu na početku jedne sezone.

Izabrane vesti

Nekadašnji biser Crvene zvezde obeležio je meč sa Kanzas Sitijem i svojim golom 'pokvario' prvenac Nemanje Radoje u MLS. Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Selte i Levantea je u 34. minutu doveo svoj tim u vođstvo posle asistencije Danijela Šaloja. Sve je krenulo iz kornera sa desne strane, a posle gužve u šesnaestercu gostiju Šaloj je uspeo da uposli Radoju koji je na petercu ostao sam i nije imao težak posao. Kanzas Siti je do poluvremena imao dva gola prednosti, pošto je ponovo na dodavanje Šaloja strelac bio Vilijam Agada u trećem minutu nadoknade prvog dela.

Nastavak susreta je u svakom smislu pripao Galaksiju, kome je trebalo samo osam minuta ne samo da nadomesti, već i da preokrene rezultat posle dva gola zaostatka!

Španski vezista Riki Puć je imao veliku ulugu kod gola Erika Zavalete, a ogromne zasluge mu idu i za Joveljićev gol jer je poslao laserski precizno dodavanje. Srbin se odlično snašao na malom prostoru i uspeo da prevari Danijela Rosera, a onda i da matira golmana Kanzas Sitija za 2:2 u 75. minutu. Konačnih 3:2 postavio je Marko Delgado u 80. minutu.

Još jedan Srbin obeležio je veče u MLS, a to je Strahinja Tanasijević. Momak koji je pre skoro dva meseca iz subotičkog Spartaka stigao u Njujork Siti za nešto više od 300.000 evra konačno je debitovao i odigrao svih 90 minuta, mada se nije značajnije istakao. Iako se verovalo da će protiv Sinsinatija koji je na kraju slavio rezultatom 1:0 (0:0) igrati desnog beka, on je ipak bio desni štoper u sistemu sa trojicom pozadi. Ipak, iza sebe je imao skroman meč.

Nije se proslavio ni Nikola Petković u pobedi njegovog Šarlota nad Kolumbus Kruom rezultatom 2:0. Ušao je na teren u 69. minutu, ali su mu nedostajali neki konkretniji potezi tokom preostalog vremena... Svakako, otkako se našao na terenu, Šarlot je postigao oba gola preko Vestvuda i Agjemanga u razmaku od pet minuta.

MLS

Subota

Nju Ingland Revolušn – Čikago Fajer 1:1 (1:1)

/Hil 45+4 - Kujpers 20/

Njujork Red Buls – Inter Majami 4:0 (1:0)

/Morgan 3, 51, 70, Karmona 66/

Nedelja

Šarlot - Kolumbus Kru 2:0 (0:0)

/Vestvud 83, Agjemang 88/

Sinsinati - Njujork Siti 1:0 (0:0)

/Akosta 57/

Orlando Siti - Ostin 2:0 (1:0)

/Lin 42, Lodeiro 64/

Toronto - Atlanta 2:0 (1:0)

/Spajser 35, Ovusu 71/

Vankuver - Real Solt Lejk 1:2 (1:0)

/Krejlah 33 - Hulio Santos 70, Katranis 76/

Sporting Kanzas Siti - LA Galaks 2:3 (2:0)

/Radoja 34, Agada 45+3 - Zavaleta 72, Joveljić 75, Delgado 80/

Sent Luis - Di Si Junajted 2:2 (1:2)

/Jaro 19, Klaus 70 penal - Ki Dipjetro 21, Benteke 38/

Kolorado - Hjuston 0:1 (0:0)

/Smit 90+7/



tagovi

Dejan JoveljićNemanja RadojaStrahinja TanasijevićMLSLA GalaksiLos Anđeles GalaksiNjujork Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara