Luka Jović i Karim Benzema (©Reuters)
Luka Jović i Karim Benzema (©Reuters)

Jovićeva šansa za novo rođenje - start na San Mamesu u Kupu kralja i Benzemina uloga

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 11:23

Francuz je povređen, pa će Karlo Ančeloti ključeve napada poveriti Srbinu

Grebao je Arsenal i rukama i nogama, ali je bitku za Dušana Vlahovića izgubio. Okrenuo se ka Luki Joviću i brzo se pomirio sa novim porazom. Srpski napadač u narednih šest meseci neće mrdati sa Santjago Bernabeua, a razlog su učestale povrede Karima Benzeme. Dve je doživeo Francuz u kratkom vremenskom intervalu, i dalje je u procesu oporavka, pa će Luka Jović, sva je prilika, biti glavna uzdanica Karla Ančelotija na San Mamesu.

Karim Benzema je nedovoljno oporavljen, trenira odvojeno od ostatka tima. Baš kao i Marko Asensio. A, Vinisijus i Rodrigo će biti odsutni zbog reprezentativnih obaveza. Karlu Ančelotiju nema druge nego da u Kupu Kralja iduće sedmice najvažniju ulogu poveri Luki Joviću. Zbog kompleksne situacije sa Benzeminom povredom, ukazaće se srpskom napadaču prilika da staruje protiv kluba koji ima poseban pik na Real Madrid i Barselonu.

Izabrane vesti

Niko ne kosi favorite na Iberijskom poluostrvu kao Atletik Bilbao, a kada dođe Kup kralja, tad redovno padne makar jedan skalp. Specijalista je Bilbao za kup takmičenja i već je jednog velikana uskratio za trofej. San Mames progutao je Barselonu u prethodnoj rundi Kupa kralja, sada se četa Marselina Garsije Torala oštri za Kraljevski klub, za koga meč sa “Ponosom Baskije” ne dolazi u sjajnom momentu.

Kup kralja: (3.20) Atletik Bilbao (3.35) Real Madrid (2.25)

Brazilski kvartet Vinisijus – Rodrigo – Kazemiro – Militao će preskočiti vulkansko grotlo u Baskiji, sve manje su šanse da zaigra Benzema, kao i Asensio i Dani Karvahal, koji vuku povrede. Skraćena je rotacija Real Madrida i crta se Karletova ofanzivna trojka na San Mamesu: Eden Azar, Geret Bejl i Luka Jović. Juriće Real prolaz u Kupu kralja sa igračima iz senke, a jedini gol ove sezone srpski napadač postigao je protiv baskijskog kluba – Real Sosijedada. Pre mesec i po dana Jović je u trijumfu nad timom iz San Sebastijana (2:0) upisao na gostovanju gol i asistenciju.

Vinisijus i Luka Jović slave gol protiv Sosijedada (©Reuters)Vinisijus i Luka Jović slave gol protiv Sosijedada (©Reuters)

Ne oporave li se Benzema ili Asensio, i ne “uštinu” li koji minut, makar u drugom poluvremenu, Real Madrid će na San Mamesu zaigrati bez ijednog ofanzivca koji je u tekućoj sezoni u Primeri postigao više od jednog gola. Atletik Bilbao motiva nikada ne manjka za duele sa Kraljevskim klubom, a sada će želeti da mu se osveti za poraz u finalu Superkupa Španije. Uspe li, naslagaće Barselonu i Real Madrid u dve vezane runde i plasirati se u četvrtfinale.

Na San Mamesu će oči biti uprte u Luku Jovića. Dobiće priliku za “novo rođenje”. I produžetak boravka u Madridu. Malo će šansi do leta biti kao ova.


tagovi

Real MadridAtletik BilbaoKup kraljaLuka JovićKarim BenzemaVinisijus ŽuniorGeret BejlEden Azar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara