David Raja (Reuters)
David Raja (Reuters)

Junajted, Čelsi i Totenhem merkaju golmana sa najviše odbrana u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 16:51

David Raja na meti članova velike šestorke, ali tek za narednu sezonu

Brentford je jedno od otkrovenja sezone u Premijer ligi. Već može da se pohvali skalpovima mančesterskih velikana i Liverpula, remijima sa Totenhemom i Čelsijem, a u velikoj meri osim sjajne timske igre izabranika Tomasa Franka, onodno individualnim golgeterskim kvalitetima najboljeg strelca Ajvana Tonija, za sjajne rezultate i osmo mesto na tabeli u velikoj meri zaslužan je David Raja.

Španski golman je od starta sezone, na 19 utakmica proveo svaki minut na terenu, na čelu je liste čuvara mreže sa najviše odbrana (81), a njegove sjajne partije nisu prošle nezapaženo engleskim velikanima. Španac je već predočio čelnicima kluba da ne želi da produži ugovor koji ističe leta 2024. godine, kao i da je spreman da se predstojećeg leta preseli u redove nekog moćnijeg evropskog kluba. Kako piše Guardian, 27-godišnjak je na meti polovine članova velike šestorke - merkaju ga Mančester Junajted, Totenhem i Čelsi, ali ne za januarski prelazni rok, već ga vide kao potencijalno pojačanje za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Sva tri kluba imaju goruće pitanje na golmanskoj poziciji. Mančester junajted još nije rešio situaciju sa dugogodišnjim čuvarom mreže Davidom De Heom kojem ugovor ističe predstojećeg leta. Nedavno su se pojavile informacije da je Španac spreman da pristane na drastično smanjenje plate od preko 20.000.000 evra kako bi ostao na Old Trafordu. U međuvremenu je Junajted tražio rezervu do kraja sezone budući da se Martin Dubravka posle isteka pozajmice vratio u Njukasl, te je na Teatar snova stigao Džek Batlend.

Među stativama Čelsija za sezonu 2023/24 tek stoji veliki znak pitanja. Trenutno je Kepa Arisabalaga prva opcija, ali je njegova dalja sudbina nepoznata. I njemu, kao i Eduaru Mendiju koji je pao u drugi plan ugovor ističe leta 2025. godine.

Za kraj, tu je i Totenhem, a na umu Pevaca je pronalaženje zamene za vremešnog Iga Lorisa. Francuz gazi 37. godinu života, a i u ne tako dalekoj prošlosti otvaralo se pitanje njegovog povratka u domovinu. Pokušali su Pevci leta 2021. sa pozajmicom Pjerluiđija Golinija iz Atalante da na mala vrata uvedu na novi Vajt Hart Lejn dugoročno rešenje, ali se ispostavilo da Italijan jednostavno nije taj.



tagovi

David Raja

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara