Junajted “izabrao“ - neka Siti bude šampion

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 22:54

Tri kola pre kraja sezone tim Pepa Gvardiole iskočio ispred Liverpula

Gleda Mančester siti sa vrha tabele! Tri kola pre kraja sezone tim Pepa Gvardiole je na pol poziciji i ima sve u svojim rukama što se tiče raspleta šampionske trke. Ni Mančester junajted nije uspeo da zaustavi Siti. Nasred Old Traforda orila se pesma plavog dela grada – 2:0.

Junak utakmice bio je čovek od najvećeg poverenja Pepa GvardioleBernardo Silva. Rešio je derbi u dva poteza: dobio je loptu na ivici šesnaesterca, povukao je korak ka sredini, tukao kroz noge Lukasu Šou, a golman David de Hea kasno je video loptu da bi brže reagovao. To je taj trenutak koji menja sve – 1:0.

Izabrane vesti

Od tog momenta sve je na terenu eksplodiralo. Uzdržana igra dva tima sve do gola dobila je višestruko ubrzanje. Kao na video igrici. Razleteli su se po terenu i jedni i drugi. Prvo je Aguerov razoran šut završio pored stative, da bi se potom na drugoj strani propisno obrukao Lingard, koji je na dva metra od praznog gola promašio celu loptu.

A, u 66. minutu iz dela tribina gde su bili smešteni navijači Sitija zaorilo se skandiranje „Liroj, Liroj“. Sevnula je kontra Građana, vukao je Sterling, u pravo vreme je odložio do Sanea, koji je kao tane uleteo u šesnaesterac i raspalio tako da ni De Hea nije mogao ništa – 2:0. Šah i mat. Bodovi idu na plavu stranu grada.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odgledao je ceo meč sa klupe za rezerve.

Za Mančester siti bila je ovo najvažnija utakmica do kraja sezone. U poslednja tri kola čekaju ih mečevi još sa Barnlijem, Lesterom i Brajtonom. Na papiru gledano – ziceri. Nanizao je Gvardiolin tim 11 pobeda zaredom.

A, Mančester junajted? Četvrti poraz u poslednjih šest kola. Čelsi i dalje ima tri boda više u borbi za četvrto mesto i za Ligu šampiona. Sreća je Solskjerova što ni konkurenti nisu u najboljoj formi. Ispada da će najmanje loši igrati najesen u elitnom evropskom kupu...

 

ENGLESKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 31. KOLA

Sreda
Vulverhempton – Arsenal  3:1 (3:0)
/Neves 28, Doerti 37, Žota 45+2 – Papastatopulos 80/

Mančester junajted – Mančester siti  0:2 (0:0)
/Bernardo 54, Sane 66/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara