Deklan Rajs i Kalvin Filips (©Reuters)
Deklan Rajs i Kalvin Filips (©Reuters)

Junajted krenuo u akciju dok čeka Ten Haga: Otvoreni pregovori sa Lidsom oko Kalvina Filipsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 18:00

Najveće promene pretrpeće vezni red. Pikovi Crvenih đavola su i Deklan Rajs, Džon Mekgin, Rajan Gravenberh...

Pronašao je posrnuli velikan sa Old Traforda dugoročno rešenje za trenersku poziciju, izbor je pao na Erika ten Haga i čeka se samo ozvaničenje saradnje, a holandski strateg će dobiti astronomsku sumu novca za stvaranje potpuno novog Mančester junajteda. Na svotu novca kojom će Ten Hag raspolagati na letnjoj pijaci neće zavisiti od toga hoće li Junajted izboriti plasman u Ligu šampiona ili ne, sva sredstva moći će da potroši za rekonstrukciju tima i to odmah.

Holanđanin je navodno već dostavio spisak želja sportskom sektoru Mančester junajteda, a na njemu se sasvim očekivano nalazi nekolicina igrača iz Ajaksa, koje bi Ten Hag rado povukao sa sobom na Teatar snova. Ali, i neke stare želje Crvenih đavola. Još dok je Ole Gunar Solskjer sedeo na klupi, Junajted je pikirao Lidsovog vezistu Kalvina Filipsa. Od namere da ga angažuje i dalje ne odustaje, a po pisanju Mančester Ivning Njuza otpočeli su pregovori sa Lidsom.

Izabrane vesti

Mančester junajted nije jedini zainteresaovani klub za engleskog rerezentativca, ali isto tako ni Filips nije jedina opcija za ojačanje veznog reda Crvenih đavola. Pokušaće mančesterski klub da skroz naskroz renovira vezni red i Bruna Fernandesa okruži novim licima. Potrebna je Junajtedu sveža krv, a pored Filipsa fokus je stavljen na dovođenje Deklana Rajsa. Njih dvojica činili su tandem reprezentacije Engleske na sredini terena na prethodnom Evropskom prvenstvu i obojica su već dugo na radaru kluba sa Old Traforda.

Lids ne može da ponudi Kalvinu Filipsu igranje u Evropi, pitanje je da li će uspeti da sačuva i status premijerligaša, a vezista je odlučan u nameri da napusti klub ovoga leta. Cena od 70.000.000 evra zasigurno neće biti problem za Junajted, dok bi cifra od preko 100.000.000 evra mogla da bude kočnica u pregovorima sa Vest Hemom za Deklana Rajsa. Spremaju Crveni đavoli i alternativna rešenja, a prema pisanju ostrvskih medija ukoliko propadne bilo koja od te dve opcije nova je Džon Mekgin.

Džon Mekgin (©Reuters)Džon Mekgin (©Reuters)

Pokušaće Mančester junajted da izgradi novi identitet sa engleskim reprezentativcima i igračima sa Ostrva, opipavaće ponovo puls i Hariju Kejnu. Neće se libiti na Old Trafordu da razbiju kasu ovoga leta, ni da ispunjavanjem želja Ten Hagu požele dobrodošlicu. Holanđanin izuzetno ceni kvalitete Rajana Gravenbeha, nalazi se na njegovom spisku želja i vidi ga kao pouzdanu i jeftiniju opciju od terceta iz Premijer lige. Ali, za holandskog vezistu interesovanje su pokazali brojni evropski klubovi. Uostalom, slična je priča i sa krilnim napadačem Entonijem...

Skica novog Junajteda je napravljena, na Old Trafordu će biti usredsređeni na dva tržišta – britansko i holandsko – ali prvo konačan sporazum sa Erikom ten Hagom.


tagovi

Mančester JunajtedErik ten HaglidsAston VilaAjaksRajan GravenberhNusair MazrauiKalvin FilipsDeklan RajsDžon Mekgin

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara