©AFP
©AFP

Junajted se boji još jednog fijaska na letnjoj pijaci, Barsi poslata nova ponuda za De Jonga

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.06.22. | 06:48

Tim sa Old Traforda povećao tarifu za 10.000.000 evra

Sezonama unazad, od leta do leta, pristalice Mančester Junajteda početak novih izazova i formiranje igračkog kadra koje prethodi istim dočekuju sa nadom u pozitivan pomak i povratak na kolosek iz ere Aleksa Fergusona.

Po već ustaljenom pravilu, letnji prelazni rok na Old Trafordu dočekuje se kao prilika da se angažmanom zvučnih imena ublaži razočaranje nakon skromne sezone, ali i da se napravi toliko željeni iskorak. Ovaj put, Crveni đavoli karte su stavili na Frenkija de Jonga, holandskog vezistu iz redova Barselone koji je označen kao prioritet među potencijalnim pojačanjima.

Izabrane vesti

Svesni da u dodatno zgusnutom kalendaru usled Svetskog prvenstva u Kataru vreme nije saveznik klubova koji planiraju reorganizaciju, u Junajtedu su već napravili prvi korak i Kataloncima ponudili 60.000.000 evra i bonuse za De Jonga, međutim iz člana Primere je stigao negativan odgovor.

Odbijena ponuda nije obeshrabrila rukovodstvo premijerligaša na čelu sa Ričardom Arnoldom, te je, prema saznanjima Gardijana, u Španiju već poslata nova ponuda, bogatija za 10.000.000 evra čime je nastavljena šahovska partija fudbalskih giganata. Svesni da je Barselona u finansijskim problemima i da je neophodno da hitno obezbedi prilive, u engleskom klubu nemaju nameru da prave ishitrene i nepromišljene poteze.

Nagovestili su sa Old Traforda strpljenje i debele živce, međutim istovremeno se nadaju i što bržem dogovoru. Po idealnom scenariju, De Jong bi mogao da zaduži dres Junajteda već u naredne dve nedelje, odnosno pre putovanja na Tajland zakazanog za 8. jul, ali su u Mančesteru spremni da čekaju čak i do 7. avdusta kada će Junajted na svom terenu početi takmičenje u Premijer ligi protiv Brajtona.

Sa druge strane, i Barselona je prihvatila igru, te je sa Pirinejskog poluostrva od ljudi upućenih u dešavanja stigla informacija da se Katalonci veznog igrača neće odreći za manje od 100.000.000 evra. U situaciji kada je dres Sitija zadužio Erling Haland, a Liverpula Darvin Nunjez, na rukovodstvu Junajteda je dodatni pritisak. Uz veznog igrača na radaru Crvenih đavola je i napadač Entoni iz Ajaksa o čijem se transferu uveliko piše kao dogovorenom, dok je želja na Old Trafordu je i pojačanje u defanzivnoj liniji koje se još traži nakon što je Jurien Timber odbio poziv Erika Ten Haga da pređe na Ostrvo.

Iako se prelazni rok zvanično otvara tek 1. jula, a da će Ten Hag prozivku održati početkom narednog meseca, usled činjenice da prvi pregovori nisu protekli idealno, kao i da su do sada jedine aktivnosti vezane za reorganizaciju igračkog kadra prerstavljali rastanci sa Polom Pogbom, Huanom Matom, Nemanjom Matićem


, Džesijem Lingardom i Edinsonom Kavanijem, rukovodstvo kluba već se susrelo sa pritiskom.

Već sada u crvenom delu Mančestera sa strepnjom se prisećaju leta 2013. godine i pribojavaju sličnog scenarija. Sesk Fabregas, tada član Barselone, bio je prva želja Eda Vudvorda i u tom momentu novog stratega Dejvida Mojesa koji su ambiciozno najavljivali početak post Fergusonove ere, ali ne samo da nije došlo do transfera španskog plejmejkera, već se spisak dovedenih igrača sveo samo na Maruana Felainija.

U želji da izbegnu sličan scenario u Junajtedu nisu oklevali da pošalju ponudu od 70.000.000 evra uz daodatne bonuse, a jedan od dadatnih aduta premijeligaša je da bi uz priliv novca od obeštećenja, za budžet Katalonaca značajna bila i ušteda na plati s obzirom na to da Holanđanin nedeljno prima 290.000 funti. Ipak, izvesno je da će pregovori španskog i engleskog giganta potrajati.


tagovi

Frenki de JongMančester JunajtedBarselonaErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara