Džek Griliš i Benžaman Pavar (©Reuters)
Džek Griliš i Benžaman Pavar (©Reuters)

Junajted traži zamenu za Megvajera: Glavna meta Pavar, alternativna rešenja iz Francuske i Nemačke

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 11:00

Francuz izvesno odlazi iz Bajerna, a na Old Trafordu dobio bi ulogu kakvu želi…

Broji poslednje dane Hari Megvajer na mestu koje navijači zovu Teatar snova. Za njega je više bilo košmarno. Teg od 87.000.000 evra vukao ga je nadole, tih okova nikako nije uspevao da se ratosilja i oni će ga odvući u Vest Hem, a Mančester junajtedu će preostati da pronađe zamenu i pametno investira 35.000.000 evra, koliko će dobiti od londonskog kluba.

Mančester junajted se bacio u potragu, pročešljao je tržište i glavnu metu locirao u Bundesligi, na Alijanc areni. Treneri su se menjali, ali Benžaman Pavar u Bajernu nije isterao do kraja ono što je želeo – da isključivo pokriva štopersku poziciju, da bude u srcu odbrane i ne koriste ga kao beka. Ušao je u poslednju godinu ugovora, ovo je poslednja prilika Bavarcima da zarade, a engleski velikan hoće novac od Harija Megvajera da investira za dovođenje Francuza.

Izabrane vesti

Zvanične ponude i dalje nema, međutim, treba je očekivati. I to vrlo brzo. Čim se stvore uslovi, odnosno Vest Hem odreši kesu. Jedan transfer uslovljen je drugim, prepreka na relaciji igrač – klub nema, jer Crveni đavoli nude Benžamanu Pavaru ulogu kakvu želi. Igrao bi štopera kod Erika ten Haga, ne bi morao da krpi desnog beka, jer je ta pozicija pokrivena Aronom van Bisakom i Digom Dalotom.

Samo što će morati da se izbori za minute u konkurenciji Lisandra Martineza i Rafaela Varana. Ali, s obzirom na učestale povrede francuskog štopera i veliki broj minuta, imaće Benžaman Pavar dovoljno prostora, a holandski strateg dobiće igrača sposobnog da iznosi loptu i podeli miran pas.

Nema naznaka da bi nešto moglo da se izjalovi, da će Bajern zatezati. Jer, u interesu nemačkog kluba je da zaradi i ne dođe u poziciju da Francuz idućeg leta ode za džabe. Ipak, ukoliko bude suprotno, Mančester junajted je spremio alternativna rešenja. Moraće da se isprsi kao i za Benžamana Pavara, ali ne zbog toga što su sekundarne meta atraktivna imena, već iz razloga što imaju višegodišnje govore. Reč je o Žan Kleru Todibou iz Nice, odnosno Edmondu Tapsobi, igraču Bajer Leverkuzena.


tagovi

Mančester JunajtedBajern MinhenBenžamin PavarEdmund TapsobaŽan Kler TodiboLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara