Foto: Reuters
Foto: Reuters

Junajtedove legende kritikuju: Nazadujemo od Fergusona, borba za titulu godinama daleko, potreban adekvatan trener

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 11:25

Nekadašnji asovi bez ustručavanja ukazali na probleme na Old Trafordu

Eliminacijom u osmini finala Lige šampiona od Atletiko Madrida, Mančester Junajted je ispustio poslednju šansu da se u aktuelnoj sezoni okiti trofejem, te će u teoriji prvu narednu priliku da se popne na pobedničko postolje imati tek početkom 2023. godine kroz Liga kup. Crveni đavoli eliminacijom iz elitnog takmičenja produžili su post koji traje od 2017. godine čime su prišli sušnom periodu od 1977. do 1983. godine, a posledji peh sa pravom je izazvao niz kritika bivših igrača, članova trofejnih generacija između dve negativne serije.

Povodom poraza od Atletika sud o Junajtedu izneli su Geri Nevil, Rio Ferdinand i Pol Skols. Nakadašnji asovi kluba sa Old Traforda nisu se libili da iznesu kritike i jasno ukažu na probleme koji su očigledni praktično na svakom polju.

Izabrane vesti

"Izgleda da je sezona za Junajted gotova. Šta im preostaje da mogu da postignu do kraja? U Premijer ligi su iza Arsenala koji ima sve u svojim rukama. Jučerašnja utakmica je odraz čitave sezone, bilo je dobrih momenata, ali je daleko više bilo loših trenutaka. Nismo videli kvalitet", rekao je Rio Ferdinand u rezimeu utakmice.

Nekadašnji štoper potom je usmerio pogled ka budućnosti, ali bez previše optimizma.

"Mnogo je posla koji treba obaviti. Za potencijalne stratege ovo je projekat kojeg je sjajno biti deo, ali smatram da će većina gledati ka drugim klubovima gde će imati znatno manji pritisak".

Ferdinand je potom istakao i deo krivice koji snose igrači.

"Razlika između fudbalera Atletika i Junajteda je što Madriđani razumeju posao pred sobom i rade kao tim. U Junajtedu se igrači gledaju međusobno i čekaju da neko drugi izvede magični trik".

Kritike nije štedeo ni Pol Skols, nekadašnji Ferdinandov saigrač koji je u prvi plan istakao Ralfa Ragika.

"Pitanje je kako je izabran šef stručnog štaba ovog kluba. Glavna stvar je da bude pronađen adekvatan trener. U ovom timu postoje zaista talentovani igrači. Prvi korak na putu da Junajted postane konkurentan u borbi za titulu je da pronađe trenera koji će umeti da radi sa ovim timom".

Nevil, Ferdinand i Skols iz igračkih dana uz Fergusona i Van der Sara, Foto: ReutersNevil, Ferdinand i Skols iz igračkih dana uz Fergusona i Van der Sara, Foto: Reuters

Bivši vezista je potom istakao da Junajted od kraja Fergusonove ere konstantno ide unazad.

"Pretrpeli smo mnogo bola i još nas čeka na putu do mesta gde želimo da budemo. Junajted je sada pet godina bez trofeja i moglo bi da prođe još dve, tri ili četiri dok ne uđe u borbu za titulu. Videli ste Liverpul i Siti u dve-tri godine, znali su da nadolaze i da će biti konkurenti za titulu. Mi to nemamo otkad je Ser Aleks otišao i nema naznaka da se približavamo. Naprotiv, idemo u suprotnom smeru".

Poslednji poraz samo se nadovezao na već postojeće probleme Junajteda, a izvesno je da klub sa Old Traforda očekuje naporan put do povratka na staze stare slave. Činjenica da je kompleksna reorganizacija neophodna Crvenim đavolima sa sobom će nositi i određene žrtve u vidu rezultata, ali i kadrovske reorganizacije na šta je upozorio i Geri Nevil. Još jedan član trofejne ere crvene strane Mančestera oglasio se i posle eliminacije u Ligi šampiona naglasivši da je čitav rasplet bio očekivan.

"Prethodno veče ne predstavlja iznenađenje. Bilo koji pristojan tim, borben i sa normalnom organizacijom pobedio bi aktuelni Junajted. To je razlog zašto se nisam radovao nedavnoj pobedi nad Totenhemom", napisao je Nevil na Tviteru.


tagovi

Rio FerdinandPol SkolsGeri Nevil

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara