Amadu Onana (©Reuters)
Amadu Onana (©Reuters)

Junajtedu malo jedan Onana, hoće Evertonovog kao zamenu za Kazemira

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 11:39

Karamele se nadaju da će na ime obeštećenja dobiti preko 55.000.000 evra

Gde ima, tu se i prosipa. Mančester junajted je prethodnih godina i te kako investirao u igrački kadar, najviše je trošio na transfere od 2010. godine, ali otkako se ser Aleks Ferguson penzionisao – slabo je pogađao. Više krivih, nego dobrih poteza. I premalo trofeja.

Na leto klubu sa Old Traforda predstoji velika rekonstrukcija, brojni igrači proći će kroz izlazna vrata. Želi novi vlasnik ser Džim Retklif da napravi čistku, da unese svežu krv. Gotovo da neće biti linije tima koja neće pretrpeti promene, najznačajnije bi mogle da budu u veznom redu, jer postoji mogućnost da Kazemiro bude jedan od igrača koji će napustiti Mančester junajted, a zamena bi mogla da stigne iz – Evertona.

Izabrane vesti

Mančester junajted je pre nepunih godinu dana odlučio da ne produži sa Davidom de Heom, utrošio je 50.000.000 evra na dovođenje Andrea Onane i krajnje je diskutabilno da li je povukao dobar potez. A uskoro bi na Teatar snova mogao da stigne još jedan OnanaAmadu. Evertonov vezista je na radaru Crvenih đavola i na Gudisonu se nadaju da će na ime obeštećenja dobiti preko 55.000.000 evra.

Nije nerealno, pošto je Junajted izdašan platiša, a navodno je za Amadua Onanu zainteresovan i Arsenal. Još ranije je i Barselona ispitivala teren, no katalonski klub ograničava finansijski fer-plej i ne bi mogao da se ispruži mnogo, ne onoliko koliko u Evertonu očekuju. Najviše 40.000.000 evra. Teško da će na tako nešto Karamele pristati.

Klub sa Old Traforda će, prema pisanju engleskih medija, još početkom letnjeg prelaznog roka pokušati da zatvori transfer, što bi ubrzalo odlazak Kazemira, koji je po dolasku u Junajted potpisao petogodišnji ugovor, ali je bio poprilično nezadovoljan ove sezone. Takođe i Kristija Eriksena, koga Tomas Frank u Brentfordu čeka raširenih ruku. Ako do tada potraje, jer više nema tako dobre rezultate.



tagovi

Amadu OnanaMančester JunajtedEvertonLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara