Fudbaleri Jurgordena (Foto: AFP)
Fudbaleri Jurgordena (Foto: AFP)

Jurgorden protiv rivala kojeg nije video četiri godine pokušava da se vrati na vrh tabele

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.07.21. | 09:47

Švedska, Alsvenskan: Fudbaleri Jurgordena gostuju u Halmstadu

U okviru 10. kola švedskog šampionata drugoplasirani Jurgorden gostuje na Erjans Val stadionu u Halmstadu (19.00). Zaostaje tri boda za vodećim Malmeom uz dve utakmice manje i ima priliku da se vrati na čelo tabele. Halmstad sa druge strane sedi na 11. mestu i jedno je od prijatnijih iznenađenja u šampionatu, s obzirom da se ove sezone vratio u elitni rang.

19.00: (3,80) Halmstad (3,45) Jurgorden (2,00)

Izabrane vesti

Minuli put ove dve ekipe sastale su se pre četiri godine, a Jurgorden pamti četiri vezana trijumfa u dueluma sa HBK-om, koji je tri sezone zaredom proveo u drugoj ligi.

Odlične rezultate ove sezone beleži ekipa koju sa klupe predvodi tandem Kim Bergstrand - Tomas Lagerlof. Jurgorden je u seriji od četiri meča bez poraza, ako se izuzmu prijateljski susreti tokom pauze, a u prvih devet kola je pretrpeo samo jedan neuspeh, na gostovanju Degerforsu (0:2). Može da se pohvali da ima najbolju odbranu u ligi (šest primljenih golova) i treći napad prvenstva (16 postignutih golova). Dosad se pokazao kao dostojan takmac Malmeu u borbi za tron, ali to će morati da dokaže i protiv povratnika u elitni rang.

Halmstad je takođe u seriji od četiri meča bez poraza u šampionatu, a svoj Erjans Val stadion je pretvorio u tvrđavu. Na prva četiri nastupa u svom domu ove sezone nije pretrpeo poraz, osvojio je šest od mogućih 12 bodova. Po povratku sa pauze je uspeo da izvuče bod na gostovanju Hamarbiju. Boje Halmstada brani i bivši švedski reprezentativac srpskog porekla Dušan Đurić, ali nije upisao nijedan nastup ove sezone.

Ova dva tima spaja bivši trener Jurgordena Pele Olson, koji je trenutno šef skautinga u Halmstadu. Poznat je u Švedskoj kao stručnjak koji ume da izvuče maksimum iz ekipe, a čini se da je to uspeo da izvede i u HBK-u.

"Poprilično se oseća uticaj Pele Olsona u Halmstadu, vidi se dosta njegovog fudbala u njihovoj igri. Veoma su dobro organizovani u odbrani i imaju jasnu napadačku igru. U suštini prilično slično kako je Jurgorden igrao kada je Pele bio trener. Njih dvojica (Olson i trener Magnus Haglund, prim. aut.) jako su dobri, doveli su tim u red, tako da ćemo morati dobro da se krećemo i radimo jedni za druge jer se lako transformišu i jedna greška je dovoljna. Važno je da igramo kao tim i budemo kompaktni", izjavio je jedan od trenera Jurgordena Tomas Lagerlof pre utakmice.

Bergstrand i Lagerlof su iznenadili u minulom kolu (3:0 protiv Erebra) kada su u startnih 11 uvrstili Džoela Asoroa po prvi put u sezoni. Bivši fudbaler Sanderlenda i Svonsija je odigrao dobro, dao novu notu napadačkoj igri Jurgordena i treba ga ponovo očekivati od prvog minuta. Na klupi će se naći i Jesper Niholm, koji se oporavio od povrede.

ŠVEDSKA 1 - 10. KOLO

Subota

Malme - Sirijus 4:0 (2:0)

/Čolak 1, Rijeks 22, Birmančević 88, Kristijansen 90/

AIK - Varberg 2:1 (1:1)

/Radulović 37, Rogić - Metjuz 23/

Nedelja

Hamarbi - Degefors 5:1 (1:1)

/Bojanić 44, Amo 52, Svedberg 81, Andersen 90+2, Ludvigson 90+4 - Saidi+ /

Mjelbi - Norćeping 0:1 (0:1)

/Sema 4/

Estersund - Geteborg 2:3 (0:2)

/Baptist 57, Kron 88 - Sigtjorson 12, Erikson 45, Soder 78/

Elfsborg - Erebro 2:1 (0:0)

/Romer 60, Holst 90+7 -Hamet 84/

Ponedeljak

19.00: (3,80) Halmstad (3,45) Jurgorden (2,00)

19.00: (2,85) Kalmar (3,10) Heken (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

JurgordenHalmstadŠvedska 1Alsvenskan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara