Jutro posle Bajernove sramote: Nije potrebno vikati u svlačionici kad gubite 1:4 od Bohuma...

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 10:08

"Počelo je prečesto da nam se dešava ovako nešto. Nisam ranije primetio takve stvari u ovom klubu", poručio ljutito budući kapiten Jozua Kimih

Peti poraz u sezoni, drugi u poslednjih mesec danas... Drugi debakl, posle onog u okviru DFB kupa u Menhengladbahu, kada je Borusija slistila Bajern sa 5:0. Bohum je juče ponizio Bavarce u prvom poluvremenu, dao im četiri gola za pola sata i opalio ozbiljnu šamarčinu Julijanu Nagelsmanu koji je za razliku od derbija sa RB Lajpcigom odlučio da se vrati na formaciju sa četiri igrača u poslednjoj liniji. Jozua Kimih ostao je praktično sam u srcu terena. Gnabri, Koman, Miler i Sane bili su potpuno odsečeni, s nedovoljno žara da pomognu u defanzivnim zadacima.

Epilog - 4:1 za Bohum posle 45 minuta i nešto blažih 4:2 na kraju. Uzimajući u obzir ime rivala i tim što je vodio protiv tog rivala, nema sumnje, jedan od najtežih poraza u dosadašnjoj karijeri Julijana Nagelsmana. Primio je mladi stručnjak pet od Mančester Junajteda vodeći Lajpcig, isto toliko od Štutgarta i sadašnjeg kluba, dok je bio na klupi Hofenhajma, na kraju krajeva tu je i ovosezonskih 0:5 u sudaru sa Gladbahom, međutim ni u jednom slučaju nije bila toliko upadljiva razlika u kvalitetu. Makar na papiru. Jer vrednost današnjeg Bajernovog tima je skoro MILIJARDU EVRA, a Bohum staje jedva četrdesetak miliona.

Izabrane vesti

Budući kapiten Kimih s razlogom je bio ljut posle utakmice...

"Sreća pa je ovo bila samo utakmica Bundeslige gde i dalje imamo veliku prednost u odnosu na prvog pratioca. Ali sledi nam Liga šampiona sledeće nedelje. Ovako nešto ne sme da se ponovi. Moramo da priznamo da smo nadigrani, zaslužena pobeda Bohuma"...

Kimihu se mnogo toga nije dopalo.

"Sa ovakvim stavom i govorom tela nismo mogli ništa. To nema veze sa taktikom, bilo kakvim planom igre. Moramo da se preispitamo i zapitamo da li je to mentalitet Bajerna. Počelo je prečesto da nam se dešava ovako nešto. Nisam ranije primetio takve stvari u ovom klubu. Mislim da smo odigrali najgori meč u sezoni. Sve nam je nedostajalo".

Nagelsman je mnoge iznenadio kada je kazao da na poluvremenu u svlačionici nije povisio ton.

"Možda su očekivali da ću biti glasan. Ali ne. Ako u Bohumu posle 45 minuta gubite 1:4 onda zaista nema potrebe da vičete. Pa valjda svi znaju da to nije dobar rezultat, da nisu dali dovoljno... Svaki igrač je sam trebalo da shvati i sebi kaže: Ovo je bilo grozno! Međutim danas neću govoriti o igračima, nego o sebi".

Trener za kog će mnogi reći da je najtalentovaniji u Evropi ne libi se da preuzme odgovornost...

"Postojao je plan koji nije funkcionisao. Neću da kritikujem tim. Morao sam da reagujem i ranije napravim doređene promene. Drugo poluvreme je bilo bolje, osim uvodnog dela kad smo mogli da primimo i peti gol. Zašto je Kimih bio sam u sredini? Nisam želeo da ostavim na klupi nijednog ofanzivca. Da je igrao Toliso morao bih da iz tima izostavim Gnabrija, Komana, Milera, Sanea ili Levandovskog. Hteo sam da budemo u punom napadačkom kapacitetu".

Nagelsman je indirektno poručio da se ovaj debakl mogao naslutiti.

"Poslednji trening bio je veoma loš. To se prenelo i na utakmicu u prvom poluvremenu. Ali Bohum je svakako bio sjajan i potpuno zasluženo slavi", podvukao je mladi strateg.

NAPOMENA: U Nemačkoj je petica najslabija ocena, a jedinica najbolja


tagovi

Julijan NagelsmanDžošua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara