©Reuters
©Reuters

Juve je prvi: Tri leće - Vlahovićev dezert na štikli Apenina

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 22:41

Srbin nastavio niz sjajnih utakmica i sa dva pogotka potpisao pobedu nad Lečeom (3:0)

Praksa širom sveta je da se u prvim sekundama Nove godine zamisle želje za narednih 12 meseci, a već posle 21 dana 2024, jasno je šta su u noći između 31. decembra i 1. januara poželeli Dušan Vlahović i navijači Juventusa.

Srpski as, koji je još u decembru nagovestio ulazak u sjajnu formu, nastavio je da igra u izvanrednom ritmu i u nedeljama koje su usledile, te je posle pobeda protiv Slernitane i Sasuola potpisao i trijumf nad Lečeom (3:0), kojim je Juventus preuzeo čelo Serije A.

Izabrane vesti

Žilavi domaćin je na štikli Apeninskog popluostrva uspeo da dobro namuči goste koji su u impresivnoj seriji stigli na Via del mare stadion, međutim na koncu sata borbe srpski napadač slomio je otpor rivala i najavio novu poslasticu za navijače torinskog tima. Volej udarcem na asistenciju Andree Kambijasa centarfor Juvea je dopisao deseti gol u prvenstvu ove sezone, a statistiku je dodatno popravio devet minuta kasnije kada je "ukrao" gol Mekeniju zakucavši loptu već viđenu u mreži.

Uprkos uvodnim mukama, na krilima srpskog golgetera Alegrijev tim je tako servirao još jednu poslesticu navijačima torinskog kluba koji su u nedelji na izmaku upisali dve efikasne pobede, a tačku na večerašnju trojku stavio je Bremer golom u 85. minutu.

Ostaće veče na stadionu kraj mora u Lečau u potpunosti u znaku Dušana Vlahovića koji je večeras stigao do 11 pogodaka i tako već sada nadmašio prošlosezonski ušinak u Seriji A. Istovremeno, Srbin je postao deo klupske istorije kao tek drugi igrač Bjankonera u prethodnih pola veka koji je sa manje od 24 godine vezao dve sezone sa dvocifrenim golgeterskim učinkom, jedini uz Paola Dibalu.

Fenomenalno veče nadovezalo se na prethodna izdanja pa je Vlahović imao značajan doprinos na petoj uzastopnoj utakmici u prvenstvu i sa pravom je poneo epitet zaslužnog što je Juventus upisao 16. uzastopnu utakmicu u prvenstvu bez poraza i tako preuzeo vrh Serije A, ispred Intera koji, ruku na srce, ima meč zaostatka.

Iako je pred dolazak u goste Lečeu, Alegri istakao da je prevashodni cilj Juventusa da sačuva mirnu mrežu (usled činjenice da je torinski klub na poslednja četiri gostovanja primao makar gol), pristup rivala delovao je kao da je zapravo kolega sa klupe domaćina Roberto Daversa ukrao filozofiju za večerašnji susret. Netralisao je Leče ofanzivne adute protivnika i zatvorio puteve ka sopstvenom golu, te su se pretnje Juventusa svele na pokušaj Mekenija u 11. minutu koji je blokiran.

Ipak, činjenica da se domaćin oslonio isključivo na disciplinovanu defanzivu došla je na naplatu u drugom poluvremenu, te je klub sa juga Italije ostao na samo jednom bodu u prethodnih pet kola i u situaciji da sada već mora da se učestalo osvrće ka opasnoj zoni s obzirom da jeod iste udaljen samo četiri boda. Sa druge strane, Juventus je 16. reckom prebacio teret na Nerazure kojima je ipak trenutno fokus na finalu Superkupa Italije protiv Napolija.

SERIJA A – 21. KOLO

Subota

Roma - Verona 2:1 (2:0)

/Lukaku 19, Pelegrini 26 - Folorunšo 76/

Udineze - Milan 2:3 (1:1)

/Samardžić 42, Tovan 62 - Loftus Čik 31, Jović 83, Okafor 90+3/

Nedelja

Frozinone - Kaljari 3:1 (0:1)

/Maciteli 64, Soule 75, Žorž 90+5 - Sulemana 26/

Empoli - Monca 3:0 (2:0)

/Zurkovski 13, 38, 73/

Salernitana - Đenova 1:2 (1:1)

/Marteđani 2 - Retegui 13, Gudmundson 58p/

Leče - Juventus 0:3 (0:0)

/Vlahović 59, 68, Bremer 85/



tagovi

ItalijaSerija AJuventusLečeDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara