Juve jedva sa igračem više rešio Sasuolo ali bi mogao da plati skupu cenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 22:49

Stara dama se baš namučila

Nadogradio je Juventus veliku pobedu iz derbija protiv Milana, ali možda je platio skupu cenu.

Četiri dana posle možda i najbolje partije sezone na San Siru, Juventus je imao porođajne muke da na svom terenu savlada sjajni Sasuolo sa igračem više celo poluvreme – 3:1. Rezultat ne oslikava najbolje koliko je ovo bilo teško veče za devetostrukog uzastopnog prvaka.

Izabrane vesti

Bez zaraženih defanzivaca De Lihta, Aleksa Sandra i Kavdrada, Pirlo je uspeo nekako da skrpi odbranu sa Demiralom i Frabotom, dok je gostima nedostajao Domeniko Berardi. Od početka se videlo da će ovo biti veče frustracija za Juve.

Posle nekoliko solidnih šansi, sreća je pogledala Juventus kada Bonući nije dobio crveni karton zvog faula nad Kaputom. Potom su usledili maleri. Mekeni je morao napolje zbog povrede mišića, a nedugo za njim i Dibala zbog povrede kolena. Umalo da Bjankoneri ostanu i bez Kjeze kojeg je žestoko faulirao Obijang i zasluženo je zaradio isključenje u finišu poluvremena. Imao je Juve još neke solidne napade pred kraj poluvremena ali je zahvaljujući brojčanom suficitu ipak spokojno dočekao drugo poluvreme.

Danilo je sjajnim udarcem sa distance u suprotan ugao doveo Juventus u vođstvo na početku drugog poluvremena i izgledalo je da neće biti drame. Makar je to nekad bio slučaj...

Ali ovaj Juventus nema tu sigurnost, samopouzdanje i čvrstinu kao prethodne generacije. Ni deset minuta nisu zadržali vođstvo sa igračem više. Defrel se sjajno pozicionirao između Juventusovih štopera i izjednačio. Krenule su muke za Juve...

Kjeza je pogodio stativu, Ronaldo je propustio zicer koji mu je sjajno skinuo Konsilji, a Sasuolo se sjajno nosio sa igračem manje i pretio iz kontri. Napokon, u 82. minutu je konačno Arom Remzi namestio nišan. Sasuolova odbrana je katastrofalno reagovala na pas Frabote koji je prošao kroz peterac i Velšanin je rutinski kaznio takav kiks.

U nadoknadi vremena je i Ronaldo popravio ličnu statistiku... Juventus je pobedio, ali cena bi mogla da bude visoka ako Mekeni i Dibala budu morali da neke ozbiljnije pauze. Pogotovo što u narednom kolu ide derbi protiv Intera.

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

Benevento – Atalanta 1:4 (0:1)

/Sau 50 – Iličić 30, Toloi 70, Zapata 71, Murijel 86/

Đenova - Bolonja 2:0 (1:0)

/Zajc 44, Destro 55/

Milan - Torino 2:0 (1:0)

/Leao 25, Kesi 36pen/

Nedelja

Roma - Inter 2:2 (1:0)

/Pelegrini 17, Manćini 86 - Škrinjar 56, Hakimi 63/

Parma - Lacio 0:2 (0:0)

/Luis Alberto 55, Kaisedo 67/

Udineze - Napoli 1:2 (1:1)

/Lazanja 27 - Insinje 15 penal, Bakajoko 90/

Verona - Krotone 2:1 (2:0)

/Kalinić 16, Dimarko 25 - Mesijas 55/

Fiorentina - Kaljari 1:0 (0:0)

/Vlahović 72/

Juventus - Sasuolo 3:1 (0:0)

/Danilo 50, Ramzi 83, Ronaldo 90+3 - Defrel 58/

Ponedeljak

20.45: (2,95) Specija (3,30) Sampdorija (2,45)



tagovi

Kristijano RonaldoDaniloGregoa DefrelAron RemziVeston MekeniPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara