Juve ozvaničio čudan posao: Čarli na šest meseci, u igri astronomski otkup

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 20:56

A možda i povratak u Englesku...

Iznenadio je transfer gurue kad je u januaru prošle godine potpisao za Sautempton. Možda ponajviše zbog imena - Karlos Alkaras! Godinu dana kasnije njegovo ime ponovo puni sportske stranice širom Evrope. I opet nekako iznenada, neočekivano. Samo što su sada veće i cifre i klub. Dovoljno da i svetlost reflektora bude veća.

Argentinac Karlos Alkaras (21) novo je pojačanje Juventusa! Torinska Stara dama platila je blizu 4.000.000 evra Svecima za pozajmicu, dok cifre za potencijalni otkup variraju u zavisnosti od izvora od 40 do 49,5 miliona evra?!

Izabrane vesti

Ovaj potez Juvea za mnoge predstavlja maltene šok, očekivalo se neko 'jače' ime da popuni rupu nastalu usled suspenzije Pola Pogbe, ali treba imati na umu da je Kristijano Đuntili još dok je bio u Napoliju želeo ovog momka, nije uspeo da ga 'upeca', pa ne čudi što je sada iskoristio priliku.

Ništa manji šok ne izazova ni cena za pojamicu, a da ne govorimo o otkupu... Pogotovo što Juve nije baš u sjajnoj finansijskoj situaciji.

Momak zanimljivo nadimka (Čarli) ove sezone postigao je četiri gola u Čempionšipu i namestio tri, a pošto je tokom dana obavio lekarske preglede objavljeno je da će nositi broj 26 u novom klubu.

Podsetimo, Benfika, Inter, Porto, Milan, Vulverhempton... Svi su oni želeli prošle zime tada 20-godišnjeg vezistu Rasinga. Na kraju je u pobedio Sautempton i na četiri i po godine potpisao ugovor sa mladim Argentincem. Platio ga 13.650.000 evra, što je bila druga najveća prodaja u istoriji kluba iz Aveljanede. Rekorder je Lautaro Martinez kojeg je Inter 2019. kupio za 25.000.000 evra...

Alkaras je očito prevazišao sadašnju sredinu i Juve želi da ga proba na višem nivou. Crno-beli zaštitili su se time što na leto neće morati da otkupe njegov ugovor za pomenute astronomske cifre ukoliko ne budu zadovoljni.

Što se tiče igračkih karakteristika navijači Juvea mogu da očekuju temperamentnog momka, trkača koji ipak poseduje zavidan nivo tehničke obučenosti, pa su ga treneri probali i kao klasično krilo, odnosno 'lažnu devetku'. Jednom prilikom igrao je čak i beka.



tagovi

Karlos AlkarasZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara