Juve – Vlahović – agenti – Viola: Šta još fali?

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.01.22. | 09:36

Mnogi čekaju na zeleno svetlo Vlahovićevih zastupnika

Šampanjac je stavljen na hlađenje, ali pampur još nije izleteo.

Juventus čeka Dušana Vlahovića i njegove agente kako bi sklopio najskuplju slagalicu zimskog prelaznog roka u Evropi. Još neki detalji su ostali da se usaglase kako bi se megatransfer srpskog reprezentativca iz Fjorentine ozvaničio.

Izabrane vesti

Juve i Viola imaju usmeni dogovor, ali još ništa nije zvanično. Ponuda Stare dame prema Gazetinim izvorima iznosi 67.000.000 evra plus 8.000.000 evra kroz lako ostvarive bonuse, pa bi transfer bez problema trebalo da dođe do 75.000.000 evra. Međutim, Fjorentina se nada još nekim bonusima i veruje da bi na kraju mogla da inkasira i celih 80.000.000 evra za srpskog napadača.

Drugi detalj na kojem se radi je dinamika isplate. Juventus bi da razvuče isplatu na period od dve do četiri godine, ali ogorčena Fjorentina želi većinu novca odmah što baš i ne odgovara Juventusu čije poslovanje je u debelom minusu poslednje dve godine. Ipak, nedavna dokapitalizacaija od strane Anjelija će verovatno omogućiti Staroj dami da ispuni Violine zahteve i da što pre isplati veći deo obeštećenja. Potrebno je samo malo razumevanja od strane Fjorentine...

Ono gde i dalje postoje nedoumice jesu dogovor Juventusa sa igračem i njegovim agentom. Vlahovićev ugovor na četiri i po godine vredan 7.000.000 evra po sezoni ne bi trebalo da bude problem. To je četvrta najveća plata u Seriji A i srpski napadač nije mogao da prođe bolje od ovoga.

Juventus čeka Vlahovićeve agente da danas doputuju iz Beograda u Torino na završne pregovore. Opet će se pregovarati o njihovoj proviziji koju takođe plaća Juve i sa kojom Fjorentina ne želi da ima ništa. Prvobitne informacije da će Juventus za proviziju Vlahovićevoj agenciji isplatiti 18.000.000 evra se sada stavljaju pod znak pitanja. Torinski klub je za obeštećenje potrošio više nego što je planirao i danas će na razgovorima pokušati da redukuje sumu za proviziju. Italijanski mediji tvrde da će provizija svakako ostati na osam cifara. ali bliža 10.000.000 nego 18.000.000 evra. Makar je takav Juventusov predlog za današnji sastanak sa agentima...

Za to vreme igrač je i dalje u svojoj kući u Firenci i čeka negativan rezultat testa na virus korona. Čak i ako do 31. uveče ne bude negativnog testa, to neće biti problem da se transfer realizuje. Čini se da će subota biti dan kada bi sve trebalo da se ozvaniči i da Vlahović krene put Torina.

A tamo ga dočekuju kao superzvezdu. Torinski dnevni list Tutosport ga danas na naslovnici poredi sa Kristijanom Ronaldom. Njegov dolazak će sasvim sigurno značiti i odlazak nekog od Juventusovih ofanzivaca. Plan je bio da ode Alvaro Morata kojeg Ćavi želi u Barseloni. Španac je juče ceo dan proveo u Madridu sa svojim agentom, ali Barselona ne uspeva da odblokira budžet za platu i registraciju. Dok se ne reši status Usmana Dembelea i njegovog visokog ugovora, ruke su joj vezane i šanse za Moratu su manje iz sata u sat.

Tako bi kolateralna šteta Vlahovićevog dolaska na kraju mogao da bude Dejan Kuluševski. Pre dve godine ga je Juve ispred nosa ukrao Interu, pošto je Šveđanin eksplodirao na pozajmici iz Atalante u Parmi. Postao je tada najskuplja zimska kupovina u istoriji torinskog kluba, ali nikada nije opravdao očekivanja. Samo devet golova i 10 asistencija na 79 mečeva, nedefinisana uloga u Alegrijevom sistemu igre i često ispoljena ravnodušnost na status rezerve su mu pojeli kredit u Juventusu. Prvo je nuđen Fjorentini u sklopu trampe za Vlahovića, ali Viola nije htela ni da čuje. Sada je ponuđen Milanu, ali nema nikakvog odgovara sa San Sira. Možda će na kraju završiti u Arsenalu koji ga je dugo želeo...

Vlahovića očekuje dres sa brojem 28 koji je nosio na početku karijere u Fjorentini i mesto klasičnog centarfora u Alegrijevom sistemu 4-2-3-1. Juventus očekuje da se veliko ulaganje u Vlahovića isplati ove sezone jer plasman u Ligu šampiona donosi Staroj dami oko 80.000.000 evra. Četvrto mesto je imperativ za sve u Torinu.

„Juventus će zauzeti mesto nekog od timova koji su trenutno među četiri najboljeplasirana na tabeli. Tu isključujem Inter. Prevelika je razlika da bi se Juve uključio u trku za 'skudeto'. Po mom mišljenju, Vlahović je najinteresantniji igrač koji je u ovom momentu mogao da se nađe na tržištu. Dokazao je da ima tehniku i karakter, da ume da postiže golove i da je kompletan igrač. On nije od onih koji stoje i čekaju loptu. Pravi i praviće razliku. On je igrač koji je Juventusu nedostajao. Dodao bih da će u tandemu sa Moratom bio još ubojitiji. Ako Španac bude išao levo i desno da mu otvara prostor, teško protivnicima...“, rekao je za Korijere delo sport legendarni Fabio Kapelo.

U međuvremenu dok Juventus čeka dogovor sa Vlahovićevim agentima, Fjorentina čeka da ozvaniči dolazak zamene. Brazilski napadač Artur Kabral iz Bazela danas stiže u Firencu na lekarske preglede. Švajcarski klub je prihvatio 14.000.000 fiksno plus 2.000.00 kroz bonuse, a igrač ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni do leta 2026. Ali mu je rečeno da ugovor neće biti potpisan dok Vlahovićevi agenti sve i definitivno ne dogovore u Torinu.


tagovi

Dušan VlahovićZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara