Nikolo Fađoli (AFP)
Nikolo Fađoli (AFP)

Juventus izopštio Pogbu, ali podržao Fađolija: Može da trenira, prima čitavu platu, ide na mečeve s timom

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 21:42

Dok izdržava sedmomesečnu suspenziju zbog nelegalnog klađenja

Danima unazad centralna tema italijanske sportske štampe i medija jeste klađenje na crnom tržištu. Najupleteniji u nelegalne radnje bili su Sandro Tonali, Nikolo Zaniolo, odnosno mladi fudbaler Juventusa Nikolo Fađoli.

Fudbalski savez Italije je danas sankcionisao Fađolija sedmomesečnom zabranom bavljenja fudbalom, što znači da će 22-godišnjak iz Pjaćence propustiti gotovo čitav ostatak sezone. Teoretski na terenu bi mogao da se nađe krajem maja meseca (19. maja je meč Bolonja - Juventus, a 26. Juventus - Monca), ali koji bi se trener opredelio da u smiraj sezone aktivira "zarđalog" igrača posle tolike apstinencije.

Izabrane vesti

Fađoli je nelegalno plasirao opklade preko trećih strana i neovlašćenih lica, kako na mečeve Serije A u kojoj nastupa, tako i na utakmice nižih rangova profesionalnog italijsanskog fudbala, kao i na druge evropske lige. Zbog toga je diskvalifikovan na 12 meseci, ali će odslužiti samo sedam budući da je pet meseci kompenzovano njegovim dobrovoljnim učešćem u terapijama za lečenje zavisnosti od kockanja. Takođe je kažnjen sa 12.500 evra što je prava sitnica u odnosu na sume koje se pominju da je izgubio na crnom tržištu - oko 2.500.000 evra.

Juventus je nedavno, kada se Pol Pogba našao u centru doping skandala odlučio da suspenduje Francuza i dok se situacija ne raščivija zabrani mu pristup prostorijama kluba, trening centru, bilo kojem objektu koji pripada crno-belima. I zabranjeno mu je da kontaktira bilo koga iz vrha kluba. Važi i obrnuto. Juventus je, dakle, do daljeg „izopštio“ Francuza iz kluba.

Sa Fađolijem, priča je drugačija. Bjankoneri su u potpunosti stali iza svog veziste i uprkos suspenziji 22-godišnjak će biti punopravni član tima. Treniraće sa prvim timom, biće mu isplaćivana kompletna zarada za razliku od Pogbe koji je sveden na minimalnih 2.000 evra mesečno. Klub je odlučio da podrži momka koji se našao u teškoj životnoj situaciji i stoga će Fađoliju biti dozvoljeno da prisustvuje mečevima Juventusa i da podržava ekipu kao navijač... Sve dok ponovo ne bude bukao crno-beli dres i kopačke.


tagovi

Nikolo FađoliJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara