Kedira (©Reuters)
Kedira (©Reuters)

Juventus ponudio Kediri 3.000.000 evra za raskid

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 22:30

To izgleda neće biti dovoljno za iskusnog vezistu

Juventus je posle dolaska Andree Pirla odlučno krenuo u "čišćenje" ekipe od igrača koji imaju ogromne plate, a nisu u prvom planu, ali je ozbiljno zapelo u pregovorima sa Samijem Kedirom. Nekadašnjem reprezentativcu Nemačke ostalo je još godinu dana ugovora u Torinu sa platom od 6.000.000 evra, a redovima Stare dame pokušavaju da pronađu formulu za prevremeni raskid saradnje.

Kako javljaju italijanski mediji Juventus je Kediri ponudio 3.000.000 evra odštete za odlazak iz kluba, ali je veliko pitanje da li će iskusni vezista to prihvatiti, s obzirom da je od početka leta insistirao na punoj godišnjoj plati.

Izabrane vesti

Drugi izvori navode da nema šanse da Kedira prihvati manju cifru od tražene, a postoji opcija da Juventus sa igračem produži saradanju na dodatnih godinu dana, ali sa nižim primanjima, što bi takođe imalo rasterećujući uticaj na budžet kluba. U Staroj dami se nadaju da bi posao moglo da im olakša interesovanje Pari Sen Žermena i želja Tosmasa Tuhela da u svojim redovima vidi Kediru.

Juventus je budžet za plate već rasteretio odlascima Gonzala Iguaina (primao 7.500.000 godišnje), Miralema Pjanića (6.500.000) i Bleza Matuidija (3.500.000), pa je jasno da bi i Kedirin odlazak predstavljao veliko olakšanje za klupsku kasu.

Kedira je u Juventus stigao u julu 2015. godine kao slobodan igrač posle odlaska iz Real Madrida. Poslednji produžetak ugovora u Torinu imao je u septembru 2018. godine kada je stavio paraf na trogodišnju saradnju, uz opciju produžetka na još godinu dana.

Iskusni vezista je zabeležio 144 utakmice u svim takmičenjima za Juventus, ali je u poslednje dve godine postao ozbiljno opterećenje za klub, iako je sa Starom damom osvojio čak pet šampionskih titula.



tagovi

Sami Kedira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara