Dibala i Kjeza, Foto: Reuters
Dibala i Kjeza, Foto: Reuters

Juventus već u osmini finala: Dibala i Kjeza razorili ruski bedem za četiri od četiri Stare dame

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 22:57

Argentinac i Italijan potpisali pobedu torinskog kluba nad Zenitom (4:2)

Na domaćoj sceni tim od kojeg više ne prezaju ni ekipe poput Verone i Sasuola, u Ligi šampiona Stara dama kakvu pamtimo iz najsvetlijih dana - to je u ovim trenucima najbolja definicija Juventusa. Torinski gigant i na četvrtom koraku u grupnoj fazi Lige šamiona upisao je pobedu (4:2) i tako dva kola pre kraja obezbedio mesto u plej-ofu, a prvi duel nakon rastanka sa Masimilijanom Alegrijem obeležili su Paolo Dibala i Federiko Kjeza.

Argentinac i Italijan fenomenalnom partijom uspeli su da razore čvrstu odbranu Zenita i Juventusu donesu rutinsku pobedu kao melem na ranu posle katastrofalnih rezultata u Seriji A i jednog boda osvojenog na poslednje tri utakmice.

Izabrane vesti

Epitet granitne (usled samo dva primljena gola u prethodna tri kola) odbrane Zenita ne samo da nije uspela da odbrani, već je dozvolila napadačima domaćeg tima da potpuno obesmisle.

Idealno otvoren susret Dibala je ukrasio golom već u 11. minutu kada je posle kornera spretno reagovao i odbijenu loptu poslao iza leđa gostujućeg golmana. Pogodak Argentinca, međutim nije uzdrmao klub iz Sankt Peterburga koji je uprkos skromnom izdanju, zahvaljujući lošoj reakciji Bonućija uspeo da neutrališe zaostatak u 26. minutu. Iskusni defanzivac glavom je pokušao da izbije loptu posle centaršuta sa levog boka, a umesto da otkloni opasnost zatresao je sopstvenu mrežu

Poklon italijanskog štopera nije bio dovoljan da gosti unesu veću neizvesnost u susret s obzirom na to da je Juventus i drugi deo susreta otvorio po modelu prvog poluvremena. Federiko Kjeza uspeo je na levom boku da zalepi za stopalo dugu loptu i potom se vine u prepoznatljiv prodor te je odbrani ruskog kluba jedini način da ga zaustavi bio prekršaj koji je načinio Klaudinjo za najstrožu kaznu koju je u novi pogodak pretočio Dibala. Argentinac je iz prvog pokušaja promašio okvir gola, međutim arbitar Hernandez je opravdano doneo odluku da se udarac ponovi usled preranog ulaska Bariosa u šesnaesterac, a napadač Juventusa raširenih ruku je prihvatio priliku za popravni.

Pogodak sa bele tačke slomio je otpor rivala i otvorio apetit ofanzivaca domaćina gladnih golova, te su Kjeza i Morata pogocima overili novi trijumf. Treći gol Bjankonera potpisao je raspoloženi Italijan nakon maestralne individualne akcije, dok je pogodak Španca posle kontre i asistencije Dibale otklonio i najmanje dileme u ishod.

Razigranoj i nemilosrdnoj ofanzivi Juventusa i pored četiri lopte u mreži rivala ostala je žal što je sjajan udarac Kjeze umesto mreže pogodio prečku, dok gostima ostaje da se pitaju da li bi ishod bio drugačiji da Šćešni nije zaustavio sjajan udarac Malkoma u 69. minutu i tako sprečio drugo izjednačenje na utakmici.

Na kraju, gosti su poraz ublažili pogotkom Azmuna koji je na proigravanje Dzjube postavio konačnih 4:2.

GRUPA H:

Malme - Čelsi 0:1 (0:0)

/Zijeh 56/

Juventus - Zenit 4:2 (1:1)

/Dibala 11, 58p, Kjeza 74, Morata 82 - Bonući 26ag, Azmun 90+2/



tagovi

Federiko KjezaPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara