Juventusov mladić poklonio pobedu Sasuolu i rasplakao se, Vlahovićeva kriza sve dublja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 20:03

Novi poraz Stare dame i loša uvertira pred Lisabon

Sasuolova odlična forma u poslednje vreme (izuzev tog iznenađujućeg poraza od Verone) i Juventusova krize oslikali su se danas u međusobnom okršaju.

Tek treći put u klupskoj istoriji, Neroverdi su savladali Bjankonere (1:0). A bio im je ovo 21. međusobni duel. Sasuolo je zasluženo slavio golom rezerviste Gregoe Defrela koji mu je greškom poklonio Juventusov mladi vezista Nikolo Fađoli. Ekspresno je Alegri izveo iz igre krivca za primljeni gol i Fađoli se rasplakao na klupi.

Izabrane vesti

Da su samo Fađoli i njegova greška najveći problem Juventusa i Maksa Alegrija...Ali nisu. Kola su se večeras slomila na mladom vezisti ali problemi su mnogo dublje prirode. Juventus je odigrao loš meč, pokušao tek posle primljenog gola stihijskim napadima ali večeras ga sreća nije baš poslužila kao u četvrtak protiv Sportinga.

Nastavljena je i golegetrska kriza Dušana Vlahovića. Srbin je počeo u tandemu sa Milikom, odigrao celu utakmicu ali ni u devetom meču zaredom u Seriji A nije zatresao mrežu. Alegri mu veruje, drži ga, forsira... Ali preko 700 minuta u nizu bez gola je alaramantan podatak za prvu zvezdu i najplaćenijeg igrača u timu.

U startnoj postavi Stare dame je debitovao 20-ogodišnji Tomazo Barbijeri, počeli su i Kostić, Rabio, Paredes... Ali nije bilo Anhela Di Marije. A kada nema Argentinca, Juventus se po pravilu muči. Nije stvorio šansu za prvih 45 minuta.

Domaći trener je ključni potez povukao na poluvremenu kada je ubacio iskusnog francuskog napadača Defrela umesto Pinamontija.

Sasuolo je razbio Juve po njegovom uzlasku. Dva puta je Perin spašavao mrežu, jednom Gati čistio sa gol-linije, a domaći su pogodili i stativu preko Bajramija. Sve to za 20 minuta igre. Konačno, u 65. minutu je Defrel krunisao dobru igru Neroverda. Fađoli je loše izbio loptu posle gužve i ona je pala pravo na nogu Defrelu koji nije imao milosti.

Alegri je odmah izveo mladog vezistu koji je na klupi briznuo u plač, uveo Di Mariju, Kvadrada, Kjezu, Miretija, na kraju i Pogbu... Ali ništa. Tek jednu veliku šansu je stvorio Juve i odbranio ju je golman Konsilji, a Sasuolo je propustio nekoliko vrlo dobrih kontranapada da ranije reši pitanje pobednika.

Loša uvertira Stare dame za revanš u Lisabonu.

SERIJA A - 30. KOLO

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)

/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 36, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)

/Sansone 1 - Pobega 40/

Napoli - Verona 0:0

Inter – Monca 0:1 (0:0)

/Kaldirola 78/

Nedelja

Leče - Sampdorija 1:1 (1:0)

/Sisaj 31 - Hese 75/

Torino - Salernitana 1:1 (0:1)

/Sanabrija 57 - Viljena 9/

Sasuolo - Juventus 1:0 (0:0)

/Defrel 65/

20.45: (1,88) Roma (3,45) Udineze (4,30)

Ponedeljak

20.45: (2,45) Fjorentina (3,35) Atalanta (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nikolo FađoliDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara