Dušan Vlahović (AFP)
Dušan Vlahović (AFP)

Juventusov plan za januar: Prodaj Vlahovića, dovedi Bonifejsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 13:47

Italijanski mediji tvrde da Stara Dama sprema rekonstrukciju u špicu i da se posle dve godine bliži rastanak sa Srbinom

Tinja neizvesnost oko budućnosti Dušana Vlahovića u Juventusu. Taman što je majstorski gol u Derbiju Italije protiv Intera najavio prekid posta i bolje dane, počeo je novi sušni period za srpskog golgetera koji nije tresao mrežu protiv Monce, Napolija i Đenove. Ostao je Dušan na samo jednom pogotku u poslednja tri meseca, a italijanski mediji otvorili su novo podglavlje o odlasku reprezentativca Srbije iz Torina.

Prema pisanju Tuttomercato-a i Corriere dello Sport-a, Juve planira da u januaru sluša ponude i pokuša da proda Vlahovića, te da zarađeni novac preusmeri za napad na otkrovenje Bundeslige Viktora Bonifejsa!

Izabrane vesti

Ponovo se na Apeninima upire prstom nekadašnjeg učenika Partizana, jer kako kažu, mnogo košta Juventus, a malo meda daje. Najplaćeniji je igrač Stare dame sa godišnjim neto primanjima od 7.500.000 evra, a progresija u rastu plate bi mu u poslednjoj sezoni donela 12.500.000 evra čiste zarade. Još krajem oktobra čelnici Juventusa sastančili su sa Dušanovim agentom Darkom Ristićem i pokušavali razvuku ugovor koji traje do 2026. na još godinu ili dve preko, kako bi zbog rasterećenja finansija plaćali manju sumu na duži vremenski period i rastegli amortizaciju transfera.

Ipak, kako stvari stoje, Srbin bi mogao da se rastane sa Bjankonerima već u januaru, ili je možda težnja Juventusa za rastezanjem ugovora ljubazan način da se Vlahović isprati iz kluba. Masimiljano Alegri mu veruje, ali brojke su od januara 2022. godine i potpisa za Juver, daleko od onih koje je isporučivao u dresu Fiorentine.

Sportski direktor Juventusa Kristijano Đuntoli ima sjajne odnose sa engleskim klubovima, pa odlazak u Premijer ligu deluje kao vrlo realna opcija. Juventus je sa bonusima do sada isplatio Fiorentini 83.500.000 evra za Vlahovića, a pitanje je koliko bi novca mogao da zaradi od eventualne prodaje 23-godišnjeg napadača.

Takođe, pod upitnikom je verovatnoća da Bajer Leverkuzen pusti Bonifejsa ove zime jer ekipa Ćabija Alonsa igra besprekorno i ove sezone napada prvu titulu šampiona Nemačke u svojoj istoriji. A Bonifejs je skoru Aspirindžija od 11 pobeda i tri remija, uz gol razliku 39:12, doprineo sa osam pogodaka i šest asistencija.

Dvadesetdvogodišnji Nigerijac ima tržišnu vrednost od 40.000.000 evra, ali bi potraživanja kluba sa Baj arene mogla da budu znatno veća.


tagovi

JuventusDušan VlahovićBajer LeverkuzenViktor Bonifejs

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara