Juventusu sutra oduzimaju 12 bodova, čeka se dodatna kazna Uefe

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 13:32

Staroj dami ipak nema spasa...

Ponovo loše vesti iz sudnice za Juventus! Taman što se ekipa koliko-toliko stabilizovala, vezala tri pobede i uz vraćenih 15 bodova nakon usvojene žalbe na prvobitnu presudu skočila u zonu Lige šampiona, mediji na Apeninima uveravaju da Staroj dami sutra (ponedeljak) sledi novo posrnuće.

Savezni apelacioni sud Italije imaće u podne novo saslušanje oko skandala vezanog za Juveovo nezakonito sticanje kapitalne dobiti, odnosno naduvavanje cena određenih igrača, kako bi 'ispeglali' knjige i izbegli sankcije u skladu sa fer plej pravilnikom.

Izabrane vesti

Iz tog razloga klubu iz Torina prvobitno je oduzeto 15 bodova, zatim su mu isti vraćeni, da bi u međuvremenu tužilaštvo sakupilo nove dokaze na osnovu kojih će, tvrdi Korijere delo Sport, Bjankoneri biti biti sankcionisani sa -12!

List je očito imao uvid u sudski materijal, navodi da je osnova krivice u suštini potvrđena, a da će kazna biti manja u odnosu na prethodni samo iz razloga što je jedan od članova bivše uprave Pavel Nedved izuzet iz čitavog procesa i proglašen nevinim.

Tokom poslednjih nedelja bilo je nagoveštaja da bi bodovni minus mogao da iznosi devet bodova, kako je prvobitno i zahtevao tužilac FS Italije Đuzepe Čine, međutim Korijere u današnjem izdanju podvlači da je Sud skloniji odluci da lestvica bude podignuta na -12, pošto se ipak radilo o sistematskom kršenju pravila.

Ukoliko se ove najave ispostave tačnim, Juventus će sa 69 bodova spasti na 57, što bi značilo pad na osmu poziciju. Ligu šampiona u tom slučaju crno-beli bi mogli da zaborave, ai bi zadržali mogućnost da se dokopaju Lige konferencije ili Lige Evrope.

Sve to pod uslovom da ih UEFA ne kazni dodatno, jer u Nionu vode paralelnu istragu i nije isključeno da presuda bude surova: potpuno izbacivanje iz evropskih takmičenja na godinu dana ili možda čak duže.

Od oduzimanja bodova Juventusu najviše bi profitirali Milan i Lacio.

Podsetimo, Juve je bio jedan od učesnika Kalčopolija, čuvenog skandala sa nameštanjem utakmica na Čizmi iz 2006. godine. Tada je izbačen iz Serije A u drugi rang italijanskog fudbala i zauvek žigosan.



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara