Fudbaleri Atletiko Paranaensea slave plasman u finale Kopa Libertadores (
Fudbaleri Atletiko Paranaensea slave plasman u finale Kopa Libertadores (

Južna Amerika će imati novog šampiona: Uragan oduvao Palmeiras u polufinalu Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 05:37

Četu Abela Fereire na putu ka trećem uzastopnom finalu zaustavio Atletiko Paranaense i domogao se borbe za najsjajniji kontinentalni trofej posle 17 godina

Luiz Felipe Skolari čini čuda. U 74. godini vodiće Altetiko Paranaese u finalu Kopa Libertadores! Njegovi izabranici su izdržali pred naletom branioca trona, sačuvali prednost iz prvog polufinalnog duela (1:0) i za titulu kontinentalnog šampiona će se po svemu sudeći boriti sa Flamengom (dobio Velez 4:0 u prvoj utakmici). Uragan je oduvao šampiona i sprečio ga da po drugi put brani titulu najboljeg tima na kontinentu - 2:2.

Opravdao je revanš meč polufinala između brazilskih klubova sva očekivanja. Do poslednjih trenutaka je bilo neizvesno ko će proći dalje. Oba tima su ostavila i poslednju kap znoja na terenu, a ključni momenat dogodio se u smiraj prvog poluvremena kada je Palmeiras ostao sa igračem manje. Brojčano nadjačan je uspeo i da duplira prednost, ali ne i da je sačuva do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Izabrane vesti

Posle samo tri minuta, stadion Alijanc Parke se zapalio. Ukrali su domaći igrači loptu rivalu na svojoj polovini i ekspresno lansirali ubitačnu kontru. Ze Rafael je prošao kroz sredinu, zavrnuo loptu u srce kaznenog prostora i usledila je užasna intervencija Pedra Enrikea. Poslao je loptu pravo na nogu Gustavu Skarpi koji je sa desetak metara rutinski matirao Krepskog.

Nije se tu Verdao zaustavio. Nastavio je da napada svom snagom, a onda je štoper domaće ekipe Muriljo napravio glupost. Izleteo je do sredine terena u pokušaju da prekine napad gostiju i đonom pokosio protivničkog igrača. Sudija to nije odmah video, pa mu je najpre pokazao žuti karton. Ipak, odlučio je da pogleda snimak i vrlo brzo je postalo jasno da će promeniti odluku. Tako je i bilo, Palmeiras je u poslednjim trenucima prvog dela igre ostao sa igračem manje.

Nije ga to obeshrabrilo. Nastavio je branilac trona da napada i po povratku sa pauze. Igrao se 55. minut kada je Markos Roća iz auta poslao loptu pred gol rivala. Usledio je nebeski skok bivšeg fudbalera Milana Gustava Gomeza, koji je nadvisio kompletnu odbranu rivala i fantastičnim udarcem glavom poslao loptu u mrežu Atletika. Bio je okrenut leđima golu, ali je nekako uspeo da uputi udarac i lobovao Krepskog za 2:0.

Atletiko kao da se tek posle drugog primljenog gola setio da ima igrača više. Počeo je da igra. Da plete mrežu pred kaznenim prostorom rivala. Samo devet minuta bilo mu je potrebno da se vrati u meč. Odlična akcija počela je dubinskom loptom na levu stranu. Dugogodišnji fudbaler Mančester Sitija Fernandinjo je poslao prelep pas ka Vitinju, ovaj je prebacio loptu na drugu stativu, gde se Viktor Roke odlično snašao, ostavio je Pablu koji je smestio iza leđa nemoćnog Vevertona - 2:1.

Usledila je spektakularna borba. Gustavo Menino je bio veoma blizu toga da vrati dva gola viška Palmeirasu, ali je Krepski sjajno intevenisao i sačuvao mrežu od njegovog snažnog udarca desnicom. A onda, muk na tribinama. Igrao se 85. minut kada je David Terans sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora i neodbranjivim udarcem matirao Vevertona za izjednačenje.

Veteran Skolari, koji je meč pratio sa tribina zbog suspenzije, imaće priliku da se bori za treći trofej Kopa Libertadores u karijeri. Prethodno je do trona Južne Amerike vodio Gremio i - Palmeiras.

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Palmeiras - Atletiko Paranaense 2:2 (1:0), prvi meč 0:1

/Skarpa 3, Gomez 55 - Pablo 64, Terans 85/

Četvrtak

02.30: (1,32) Flamengo (5,10) Velez Sarsfild (10,0), prvi meč 4:0

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PalmeirasAtletiko ParanenseFernandinjoLuiz Felipe SkolariKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara