Novi Sad (©Shutterstock)
Novi Sad (©Shutterstock)

Kabel spušta rampu da ne uđe i treći klub iz Novog Sada u Superligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 12:29

Derbi „srpske Atine“ u 24. kolu Prve lige, Mladost u obavezi da osvoji tri boda

Sve što je dobro uradila Mladost GAT u prošlom kolu Prve lige Srbije pobedom nad Železničarom (2:1) mogla bi da prospe ukoliko ne savlada Kabel. Apsolutni je favorit u malom derbiju Novog Sada, ali upravo bi taj pritisak mogao da veže noge drugoplasiranom timu u ponedeljak od 14 časova.

GAT-ovci su u dobrom položaju. Posle remija Inđije i OFK Bačke (1:1), drugog uzastopnog koji je zabeležio lider takmičenja, Mladost je u poziciji da se dodatno primakne Sremcima. Sa trijumfom protiv ubedljivo najslabije ekipe u ligi prepolovila bi minus na tri poena zaostatka.

Izabrane vesti

Izabranici Ljubomira Ristovskog su sjajno raspoloženi posle dobrog otvaranja proleća. Junak duela sa Pančevcima Srđan Dimitrov poziva na oprez.

Nema nikakve sumnje da je pobeda nad Železničarom za nas bila izuzetno važna i da nas je ispunila zadovoljstvom. Svesni smo, međutim, da je pred nama još puno utakmica, samim tim i dosta izazova i da nemamo pravo da se opuštamo. Jednostavno, u svakoj narednoj utakmici moraćemo da budemo na visokom nivou, da ne delimo rivale na lakše i teže, već da nastojimo da pružamo kvalitetne igre na putu ka konačnom cilju“, kazao je Dimitrov za novosadski Dnevnik.

14.00: (13,0) Kabel (5,80) Mladost GAT (1,20)

Pre samo godinu dana niko nije mogao da nasluti da će baš Mladost da bude taj treći tim iz Novog Sada koji bi mogao da se plasira u Superligu, u kojoj su već Vojvodina i Proleter. GAT-ovci su prošle sezone igrali Srpsku ligu Vojvodina, a Kabel se borio za promociju. Na kraju je ostao kratak za četiri poena, sustigli su ga posle toga finansijski problemi i gotovo svi prvotimci su napustili klub.

Sada, praktično sa omladincima pokušava da osvoji poneki bod i da se tako na časan način oprosti od Prve lige. Do sada ih je sakupio svega devet, ima samo jednu pobedu i gotovo da ne postoji šansa da ne okonča šampionat sa fenjerom u ruci.

Nema sumnje da je uloga favorita danas na strani Mladosti GAT, tima koji se sprema da napadne Superligu, ali to ne znači da se unapred predajemo. Pokušaćemo da pariramo rivalu najbolje što možemo i da mu otkinemo neki bod. Znamo da će to da bude jako teško, ali pravo na nadu niko ne može da nam oduzme“, poručio je Nikola Mirić, mladi fudbaler Kabela.

SRBIJA 2 – 24. KOLO

Nedelja

Inđija - OFK Bačka 1:1 (0:0)

/Kovačević 81 – Vukmanović 54/

Rad - Timok 1:2 (0:1)

/Stojanović 70pen – Pantić 38, Radunović 57/

Radnički SM - Mačva 2:0 (0:0)

/Protić 68, Gajić 84/

OFK Žarkovo - Grafičar 0:3 (0:2)

/Kneđević 7, Delević 40a.g, Golijanin 47/

Ponedeljak

14.00: (13,0) Kabel (5,80) Mladost GAT (1,20)

14.00: (1,52) Železničar (3,60) Budućnost Dobanovci (6,75)

Odloženo

Javor – Zlatibor

Loznica - IMT

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeMladost Novi SadKabel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara