Huan Manuel Askonzabal (©AFP)
Huan Manuel Askonzabal (©AFP)

Kad heroji postanu ljuti protivnici

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 22:00

Huan Manuel Asonzabal i Raul Aredes sa svojim Unionom gostuju u Tukumanu, gde su ostavili neizbrisiv trag

Bol od prilično nesrećne eliminacije u Kopa Sudamerikani još uvek je prisutan u redovima Atletiko Tukumana, ali ekipa Rikarda Zjelinskog je u međuvremenu pronašla novu motivaciju u Kupu Argentine. Zajedno sa Bokom Juniors i Banfildom, Tukumanosi su jedina ekipa u ovom takmičenju koja ima maksimalan učinak posle dva odigrana kola i žele da nastave u tom ritmu i nakon večerašnje utakmice sa Union Santa Feom (01.15).

Ipak, Atletiko Tukuman je samo blagi favorit u večerašnjem meču, jer je Union prošao dalje u Kopa Sudamerikani pošto je eliminisao ekvadorski Emelek prilično herojskim slavljem u Gvajakilu (2:1), pa mu je u mislima već okršaj osmine finala sa Baijom. Ali u slučaju slavlja u Tukumanu došla bi do situacije da preuzme lidersku poziciju u grupi 1 i napravi ozbiljan zamah ka plasmanu u drugu fazu Kupa Argentine.

Izabrane vesti

Ovaj meč će predstavljati poseban emotivni trenutak za domaćina i gostujuće trenere, pošto su u strateg Uniona Huan Manuel Askonzabal i njegov pomoćnik Raul Aredes bili tvorci istorijskih rezultata u Tukumanu. Aredes je kao igrač još 1988. godine bio najzaslužniji za promociju u tadašnju Nasional B ligu, postigavši neke od ključnih golova za Atletiko, dok je Askonzabal 2014. godine vodio proces ulaska kluba u najviši rang takmičenja, a potom mu utabao put do istorijskog plasmana u Kopa Libertadores. Kao zasluge mu se pripisuju i veliki broj igrača koje je izbacio u prvi plan tokom svog boravka u klubu.

Naravno, emocije su jedno, a sadašnje stanje stvari nešto sasvim drugo. Rikardo Zjelinski je ostavio svoj pečat u klubu. Atletiko je postao ozbiljan klub na međunarodnoj sceni, za šta je zaslužan upravo Zjelinski koji želi dodatno da podigne renome kluba u narednom periodu.

Veče u Kupu Argentine otvaraju Rosario Sentral i Banfild, koji će takođe odlučivati o prvom mestu u grupi 3, tako da će biti izuzetno zanimljivo videti da li će ekipa Kilija Gonzalesa uspeti da smanji broj timova sa maksimalnim učinkom u Kupu Argentine za jedan, ili će Banfild overiti lidersku poziciju u trećem kolu.

KUP ARGENTINE:

Grupa 1:

01.15: (2,30) Atletiko Tukuman (2,95) Union Santa Fe (3,25)

Subota:

22.45: (1,90) Rasing (3,40) Atletiko Sarandi (3,80)

Grupa 3:

23.00: (2,55) Rosario Sentral (3,00) Banfild (2,80)

Nedelja:

01.15: Godoj Kruz - River Plejt



tagovi

Kup ArgentineAtletiko TukumanUnion Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara