Pogodak Davida Luiza (©Reuters)
Pogodak Davida Luiza (©Reuters)

Kad hoće, Arsenal igra ozbiljan fudbal: Topovi pucali i sravnili King Pauer, Lester ostao bez Barnsa i Evansa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 14:58

Povreda veziste Lisica deluje prilično ozbiljno, Tobdžije odigrale najbolji meč ove sezone na gostovanjima

Od sjaja do očaja i nazad! Ako je nečije igre teško predvideti ove sezone, onda su to bez trunke dileme Arsenalove. Dok u jednom danu mogu da razbiju Čelsi ili uzmu Mančester junajted ceo plen nasred Old Traforda, u sledećem momentu dogode se porazi od Sautemptona ili Barnlija, što dovodi u potpunu konfuziju ne samo navijače Tobdžija, već i celu fudbalsku javnost.

Kao Doktor Džekil i Mister Hajd, Arsenal kao da ima dva lica i često ni sam Mikel Arteta ne zna koje će njegovi igrači pokazati dok ne istrče na teren. Danas su bili poput čudovišta koje je sravnilo King Pauer stadion, pošto je izbušena mreža Kaspera Šmajhela u pobedi rezultatom 3:1 (2:1)!

Izabrane vesti

Malo ko bi zaista mogao da objasni šta je to što tako može da pokrene ili uspori ovaj tim, ali kada mu se igra – Arsenal radi jako dobre stvari. Ne dešava se to često, verovatno zato i jeste do ovog kola bio tek na jedanaestoj poziciji i za zonom Lige šampiona zaostaje osam bodova, ali danas je Arsenal igrao odlično.

I na današnjoj utakmici gosti iz Severnog Londona balansirali su negde između katastrofe i čistog fudbalskog majstorstva. To možda najbolje pokazuje detalj iz 6. minuta kada je Juri Tilemans sa loptom pretrčao više od 40 metara bez da je bilo ko pokušao da ga zaustavi. Rezultat tako slabe reakcije Arsenalove odbrane bio je pogodak belgijskog reprezentativca u maniru vrsnih “devetki“.

Na kraju se taj detalj može podvesti kao "izolovan incident" pošto je u nastavku utakmice Lesterova odbrana pravila ozbiljnije greške i tako dopustila Arsenalu da se ovog nedeljnog popodneva zasladi s tri boda. Veliki posao za Arsenal odradio je Vilijan. Brazilac kome kritičari broje krvna zrnca na svakoj utakmici otkako je letos došao iz Čelsija podsetio je na verziju iz nekih boljih dana i sa dve asistencije doprineo da se utakmica završi trijumfalno.

Prvo je to učinio u 39. minutu posle centaršuta kojim je pronašao Davida Luiza, a on se vrlo dobro snašao usred kaznenog prostora i pogodio jedini prostor koji Šmajhel nije mogao da sačuva kako bi zatresao mrežu. Odbrana Lestera reagovala je prilično smušeno u toj situaciji, pošto je Luiz praktično ostao sam u momentu udarca...

Nova greška defanzivnog bedema Lestera dogodila se već u nadoknadi prvog dela. Nikola Pepe je uputio šut sa oko 20 metara, a Vilfred Ndidi je loše postavio ruku i sudija Pol Tirni je posle gledanja snimka ustanovio da je materijala za penal i te kako bilo, pa je pokazao na belu tačku. Aleksandre Lakazet je preuzeo odgovornost i stigao do prvog gola posle skoro pet sati aktivne igre!

I u situaciji kod trećeg gola Lester se nije proslavio. Nije iz razloga što je u trenutku kada je “pukla“ kontra ostala velika rupa u sredini terena, a Arsenal se i pored manjih problema u dopremanju lopte praktično došetao do gola, gde se i Pepe upisao u listu strelaca.

Lakše bi u Lesteru prebrodili ovaj poraz da na to nisu došle još i povrede. Ne kaže se uzalud da “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“, pošto je Brendan Rodžers u roku od petnaestak minuta morao da zameni prvo Harvija Barnsa, onda i Džonija Evansa. Vezistu Lestera su na kraju izneli na nosilima jer je doživeo povredu kolena i isto mu je završilo pod longetom već tada. Prema prvim informacijama sa Ostrva u pitanju je ozbiljnija trauma. Raniji izlazak iskusnog štopera došla je kao so na živu ranu, jer lista povređenih igrača ne izgleda dobro. Na njoj su još Medison, Fofana, Perez, Pret, Morgan i Džastin.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

Fulam - Kristal Palas 0:0

Lester – Arsenal 1:3 (1:2)

/Tilemans 6 – Luiz 39, Lakazet 45+2 penal, Pepe 52/

15.00: (1,63) Totenhem (3,80) Barnli (5,70)

17.30: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester Junajted (3,05)

20.15: (8,50) Šefild Junajted (4,70) Liverpul (1,38)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Everton (3,20) Sautempton (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola PepeHarvi BarnsDžoni EvansDavid LuizAleksandre Lakazet

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara