Đan Pjero Gasperini i Papu Gomez (©AFP)
Đan Pjero Gasperini i Papu Gomez (©AFP)

Kad ljubav preraste u mržnju: Teške optužbe Papua Gomeza i Gasperinija, ko je koga hteo da bije?

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 15:33

Nekada idoli Atalantinih navijača, danas ljuti neprijatelji

Atalanta je taman počela da oduševljava i svi su se divili trenerskom umeću Đan Pjera Gasperinija i fudbalskim veštinama Alehandra Papua Gomeza. Malo je bilo simpatičnijih primera u svetu bubamare. Ali negde u međuvremenu odnosi su se pokvarili, toliko da argentinski fudbaler i italijanski trener sada jedan drugog javno optužuju za pokušaje fizičkog obračuna.

Počelo je sa intervjuom 33-godišnjeg Gomeza za arentinski Nasion u kome je on pokušao da objasni kako je uopšte došlo do novembarskog razlaza sa Boginjom. Puklo je na utakmici Lige šampiona sa Midtjilandom. I priznaje Papu da i on snosi deo odgovornosti pošto je odbio narednu šefa stručnog štaba.

Izabrane vesti

Pogrešio sam. pretpostavljam da se sve desilo zato što nisam poslušao taktički manevar trenera u meču sa Midtjilandu. Ostalo je 10 minuta do kraja prvog poluvremena. Trener me je zamolio da se preselim na desnu stranu, a ja sam se baš dobro snalazio na levoj. Odbio sam. Mogu da pretpostavim da je takav odgovor, usred utakmica i pred kamerama, njemu dao savršen povod da se naljuti”, počeo je Gomez u intervju za Nasion.

21.00: (1,60) Jang Bojs (3,90) Salcburg (5,80)

Odmah je bio svestan da je pogrešio. Ali nije mogao da pretpostavi kako će se situacija dalje razvijati.

Odmah sam shvatio da ću da budem zamenjen na poluvremenu i to se i desilo. U svlačionici je, međutim, prešao meru i pokušao fizički da me napadne. Tada sam rekao: dosta je. Možemo da se raspravljamo, to je u redu, ali ne mogu da tolerišem fizičku agresiju. Tražio sam sastanak sa predsednikom Antoniom Perkasijem i rekao mu da nemam problem da sve to ostavimo u prošlosti. Shvatio sam da sam pogrešio, da se kao kapiten nisam poneo dobro i da sam postavio loš primer time što nisam poslušao trenera, ali sam mu rekao i da želim Gasperinijevo izvinjenje”.

Međutim…

Sledećeg dana se održao sastanak celog tima. Izvinio sam se treneru i saigračima zbog incidenta, ali se meni niko nije izvinio. Kako je trebalo to da razumem? Posle nekoliko dana sam rekao da ne želim više da sarađujem sa Gasperinijem u Atalanti. Rekao mi je da neće da me pusti da idu i tu je onda ‘navlačenje konopca’ u kome sam ja platio ceh. Završio sam van tim”.

Gasperini je naime Gomeza sklonio iz tima, a pride nije želeo da ga pusti da pređe u bilo koji drugi italijanski klub, a nije tajna da se Inter interesovao.

Loše, posle svega što sam dao za klub. Nisu se poneli dobro. Predsednik nije imao hrabrosti da zamoli trenera da mi se izvini. I tu se sve završilo. Mada ni to nije sve, pošto su mi zatvorili vrata celog italijanskog fudbala jer nisu želeli da pojačavam rivalske ekipe. Hvala Bogu da se Sevilja pojavila i dozvolima mi da nastavim da se takmičim na najvišem nivou i težim nastupu na Kopa Americi. To je bila moja opsesija”.

Želja mu se ostvarila, igrao je Kopa Ameriku i osvojio titulu prvaka. Ali je zauvek pokvario odnos sa Gasperinijem, koji se odmah javio Gazeti delo Sport da pojasni da je Papu u stvari taj koji je hteo da se bije.

Njegova verzija celog sukoba…

Gomezovo ponašanje na i van terena je postalo neprihvatljivo. On je pokušao da fizički napadne mene, ne ja njega. Ali pravi razlog njegovog odlaska iz Bergama je taj što je pokazao ozbiljno nepoštovanje prema vlasnicima kluba”, odgovorio je Gasperini.


tagovi

Alehandro GomezĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara