Igrači Union Berlina (©Reuters)
Igrači Union Berlina (©Reuters)

Kad "mački" nema i Union Berlin može da osvoji Kup

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 14:19

Ipak, pita se i Sankt Pauli, koji danas gostuje u Kući starog šumara u sklopu četvrtfinala

DFB Pokal je do sada imao relativno turbulentnu godinu. Bajern, Dortmund i Leverkuzen nisu se plasirali ni u četvrtfinale, pa ove godine vredan trofej može da osvoji neko od bundesligaša, tačnije, na primer, berlinski Union. U svakom slučaju, u igri su četiri drugoligaša, uključujući Sankt Pauli, koji je jedan od glavnih kandidata za plasman u najjači nemački rang.

20.45: (1,90) Union Berlin (3,50) Sankt Pauli (4,10)

Izabrane vesti

Izabranici trenera Tima Šulca su trenutno na trećem mestu u Cvajti i naravno glavni cilj će im biti da svoju dobro odigranu igru privedu uspešnom kraju na ovom frontu, a učinak u DFB-Pokalu mogu da razmotre kao vrstu bonusa. Ipak, mora se reći da su Gusari već u fazi kada bi i na ovom takmičenju mogli da razmišljaju o uspehu. Uostalom, nekoliko nemačkih velikana je već ispalo, a jednog od njih ugasio je baš i Sankt Pauli. Sredinom januara iznenađujuće je eliminisao Borusiju iz Dortmunda u osmini finala.

Union je poslednji put izbacio Hertu u gradskom derbiju, a sada bi trebalo da se suoči sa manje zahtevnim testom na papiru. Za njega je domaći Kup ujedno i drugi put za eventualni prolazak u evropske kupove, jer mu na ligaškom planu situacija na tabeli deluje pomalo nestabilno.

"Mislim da je Sankt Pauli sasvim zasluženo eliminisao Dortmund. Moraćemo mnogo da trčimo. Protivnik će pokušati da nas stegne i napadne", upozorio je trener Uniona Urs Fišer.

Sve u svemu, vodi se duel dva donekle različita nemačka profesionalna kluba. Kao prvoligaši, Gvozdeni iz Kuće starog šumara su definitivno favoriti u ovom duelu, pogotovo što imaju i prednost domaćeg terena. Međutim, praksa u Kupu je nešto sasvim drugo.

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

20.45: (1,90) Union Berlin (3,50) Sankt Pauli (4,10)

Sreda

18.30: (1,70) Hamburger (3,70) Karlsrue (5,10)

18.30: (7,75) Hanover (4,80) RB Lajpcig (1,40)

20.45: (3,15) Bohum (3,20) Frajburg (2,35)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeUnion BerlinSankt Pauli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara