Vujačić u reprezentativnom dresu (© Reuters)
Vujačić u reprezentativnom dresu (© Reuters)

Kad mu već ide pred tuđim golom: Igor Vujačić očekuje prvenac i za Crnu Goru

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 00:33

„Prihvatamo ulogu favorita protiv Letonije“, kaže štoper Partizana

Čekao je Igor Vujačić šansu u Partizanu, kad ju je dočekao postao je standardan štoper i strelac. Bio je strpljiv i na okupljanjima reprezentacije Crne Gore, pa se tamošnja javnost nada da bi 26-godišnji defanzivac mogao da bude koristan na oba kraja terena u uvodnim mečevima kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Bivši prvotimac Zete je spreman kao zapeta puška, samopouzdanje mu je ogromno kao Cetinje posle sjajnih igara ovog proleća, začinjenih sa čak četiri pogotka u crno-belom dresu. Kad mu već tako dobro ide na klupskom planu nada se da će i na reprezentativnom.

Izabrane vesti

Zaista se osećam dobro, ali ne bih sebe stavljao u prvi plan. Nadam se samo da ću nastaviti da igram kvalitetno i u selekciji, ko zna, možda dočekam i prvi gol u državnom timu. Dajem maksimum, radim ono što mi je posao i isplati se“, pojasnio je Vujačić posle jednog od prvih treninga pred meč sa Letonijom u Rigi, u sredu od 20.45

Sreda, 20.45: (4,70) Letonija (3,35) Crna Gora (1,85)

Sa Vujačićem u timu Crna Gora dosad nije primila gol. Ako bi ostala nesavladana i na gostovanju na Baltiku pola posla bi bilo obavljeno na debiju novog selektora Miodraga Radulovića.

Dosta puta sam govorio da veliku zahvalnost dugujem bivšem selektoru Faruku Hadžibegiću i predsedniku FS CG Dejanu Savićeviću. Verovali su u mene kada nisam imao veliku minutažu u Partizanu. Opravdao sam očekivanja u Ligi nacija, nadam se da ću nastaviti u tom ritmu“.

Od Crne Gore se očekuje da na početku kvalifikacinog puta osvoji tri boda u Letoniji, kao uvod u dva susreta u Podgorici, sa Gibraltarom i Norveškom.

„Letonci su specifična selekcija, igraju dugim loptama, traže duel. Pokušaćemo da uspostavimo naš stil, videćemo koliko će teren dozvoliti, ali nema dileme, imperativ je pobeda. Moramo da prihvatimo ulogu favorita, svjsni smo u kakvoj smo situaciji. Jasno je da imamo kvalitet, tako da svim snagama idemo na tri boda“, optimista je Igor Vujačić.


tagovi

reprezentacija Crne GoreKvalifikacije za SP 2022.Igor Vujačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara