Fabijan Ruiz (Reuters)
Fabijan Ruiz (Reuters)

Kad neće Milanezi, hoće Napolitanci! Najmekše stopalo evropskog fudbala osvojilo Rim u poslednjem sekundu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 22:38

Napulj će da ključa naredne nedelje u derbiju za titulu

Poslednjih dana je delovalo kao da niko u Italiji ne želi da osvoji skudeto?!

Inter je vezao četiri meča bez pobede, Milan zabeležio dva teška kiksa protiv Salernitane i Udinezea, a Napoli je propustio šansu da ih prestigne razočaravjućim remijem na Sardiniji.

Izabrane vesti

Ipak, Napolitanci su večeras u jednom od najtežih mečeva do kraja sezone pokazali da imaju pobednički karakter i pre svega šampionski nerv. Golom Fabijana Ruiza u poslednjim sekundima meča su savladali Lacio u Rimu sa 2:1 i izjednačili se sa Milanom na čelu tabele. A sledeće nedelje dočekuju baš Milan u Napulju i mogu da naprave ogroman korak ka osvajanju titule.

Uz napomenu da Rosoneri pre toga u utorak imaju i jako težak meč protiv Intera u prvom meču polufinala Kupa Italije. Napolitancima se baš otvara… Posle Milana nemaju više nijedan derbi do kraja sezone, a najteže stanice u rasporedu su im gostovanja Veroni i Atalanti, odnosno mečevi kod kuće protiv Rome, Fiorentine i Sasuola. Deluje izvodljivo…

Način na moji su večeras došli do pobede u Rimu im može dati krila za finiš šampionske trke. Imali su pobedu u džepu, potom je delovalo da su ostali bez nje, a onda je čovek sa najmekšim stopalom u evropskom fudbalu po ko zna koji put pokazao kakav snajper ima u levici i doneo dva ogromna boda.

Iako je Lacio osim Lacarija imao sve igrače na raspolaganju, a Napoliju su falili bitni fudbaleri poput Lozana ili Zambo Angize, ekipa Lučana Spaletija je pokorila prestonicu lakše nego što se očekivalo.

Lacio je odlično otvorio meč sa dve sjajne šanse Luis Alberta i Imobilea koji su bili neprecizni, da bi uskoro usledila i treća ali je Imobileov šut zakačio samo okvir gola. Napoliju je trebalo dobrih pola sata da prvi put zapreti. Zjelinski je imao opasan šut, a na drugoj strani je Ospina odbranio pokušaj Milinković Savića.

I početak drugog poluvremena je otvoren sjajnom odbranom Ospine i potom spektakularnom intervencijom Kulibalija. Lacio je bio bliži golu ali je Napoli poveo u 63. minutu.

Zaštitinik znak Lorenca Insinja su plasirke unutrašnjom stranom stopala u dalji ugao. Kada savije kiflu u mrežu protivnika... To niko u Italiji ne radi kao on. Samo je nekad Aleks Del Pjero imao takvu magiju. Međutim, ovaj put Insinje nije ciljao visoko već je plasirao strelu u donji ugao sa nekih 17 metara. Verovali ili ne, bio mu je to prvi prvenstenvi gol iz igre ove sezone. Sve ostalo je postigao iz prekida…

Ubrzo je Insinje i drugi put zatresao mrežu ali mu je VAR poništio gol zbog ofsajda i meč je ostao otvoren. Lacio je imao incijativu, kružio sa loptom ali nije imao završnicu. Ulaskom Pedra su postali opasniji i konkretniji. Desetak minuta pre kraja meča mu je Ospina sjajno odbranio i delovalo je da Lacio propustio sve vozove... Ali Pedro je ipak sačuvao ono najbolje za kraj. Uhvatio je strašan volej sa 17 metara koji ni tri golmana ne bi odbranila. Došao je Lacio do zasluženog izjednačenja ali nije uspeo da ga sačuva...

Pomislili su da je sve gotovo, ali Napoli nije odustao. Osimen je u nadoknadi promašio sjajnu šansu a onda je proradila levica Fabijana Ruiza. Teško je naborjati koliko ovakvih golova je Španac postigao u karijeri. Teško se i setiti da li je nekada dao gol iz kaznenog prostora. Svaki šut mu je copy-paste. Niska plasirka ili poluvisoka uz stativu. I golmani obično nemaju šansu...

Trka za titulu polako dostiže tačku ključanja. Predstojeći okršaj Napolija i Milana može mnogo toga da odluči… Može da se namiriše kakva će biti atomsfera na “Maradoni” za sedam dana.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Milan - Udineze 1:1 (1:0)

/Leao 29 - Udogi 66/

Đenova - Inter 0:0

Subota

Salernitana - Bolonja 1:1 (0:1)

/Zortea 72 - Arnautović 43/

Empoli - Juventus 2:3 (1:2)

/Zurkovski 40, La Mantija 76 - Ken 32, Vlahović 45+2, 66/

Sasuolo - Fjorentina 2:1 (1:0)

/Traore 19, Defrel 90+4 - Kabral 88/

Nedelja

Torino - Kaljari 1:2 (0:1)

/Beloti 54 - Belanova 21, Dejola 62/

Verona - Venecija 3:1 (0:0)

/Simeone 54, 63, 89 - Okereke81/

Specija - Roma 0:1 (0:0)

/Ejbraham 90+8/

Lacio - Napoli 1:2 (0:0)

/Pedro 88 - Insinje 63, Ruiz 90+4/

Ponedeljak

20.45: (1,45) Atalanta (4,40) Sampdorija (7,25)



tagovi

Lorenco InsinjeFabijan Ruiz PenjaPedro

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara