©Reuters
©Reuters

Kad nema Mundijala dobra je i Albanija, Grifo režirao preokret i pobedu Italije u Tirani

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.11.22. | 22:51

Azuri iskoristili pauzu da odigraju prijateljski susret, domaćin poveo pa poklekao pred fudbalerom Frajburga (1:3)

Eliminacijom u baražu od Makedionije Italija je ostala bez plasmana na drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, pa su evropski šampioni izostanak zvaničnih obaveza odlučili da iskoriste za kontrolni duel. Gostovanje Albaniji bilo je idealna prilika da Roberto Mančini stekne uvid u raspoložive snage, a u prvi plan dospeo je režiser pobede (3:1) Vićenco Grifo sa dva gola i asistencijom.

Iako je Albanija povela preko Adriana Ismajlija u 16. minutu radost publike u Tirani trajala je samo četiti minuta, a pokvario je Di Lorencio na proigravanje Grifa. Domaćinu u nokdaunu gosti su novi udarac zadali već u 25. minutu kada je Grifo na proigravanje Raspadorija režirao potpuni preokret, a minimalna prednost Azura ostala je na snazi do kraja prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Raspoloženi fudbaler Frajburga u drugom delu igre nastavio je u istom ritmu te je golom u 64. minutu praktično otklonio sve dileme po pitanju pobednika, a gol koji je postigao ispostavio se i kao poslednji na večerašnjem susretu.

Aktuelnu pauzu Azuri će iskoristiti da tokom nje odigraju još jednu proveru, a naredni rival biće im Austrija 20. novembra. Takođe, i Albanija će do kraja nedelje odigrati još jedan prijateljski susret pošto je za subotu zakazana utakmica sa Jermenijom.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeVinćenco Grifo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara