"Albert Prosa, trenutno prvi strelac Evrope"
"Albert Prosa, trenutno prvi strelac Evrope"

Kad nikom ništa ne treba, golovi pršte, a tu je i prvi strelac Evrope

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.17. | 15:27

Obratite pažnju na finiš u Estoniji, u kojoj igra i trenutno vodeći u trci za Zlatnu kopačku

Albert Prosa, trenutno prvi strelac Evrope

Prvenstvo u Estoniji je rešeno mnogo pre kraja. Iako ništa nije „matematički sigurno“ Flora će se posle godinu dana pauze verovatno vratiti na presto, Levadija i Nome će u Ligu Evrope, iz lige ispada Vaprus, a u baraž će verovatno Tulevik (mada Tameka i Paide nemaju nedostižnu prednost).

Izabrane vesti

Teško da će se bilo šta u ovom poretku promeniti, a do kraja je ostalo još četiri kola. Jer razlika od četiri boda u četiri kola u Estoniji je ogromna, pošto favoriti retko kiksiraju, pa za Levadiju ima veoma malo nade da bi mogla da stigne Floru.

To za kladioce treba da bude crvena lampica, pošto je poznato da gde niko nema poseban takmičarski motiv - tu pršte golovi! Pogotovo kad je u pitanju Estonija...

A danas bi baš mogli da pršte u duelu Nomea i još uvek aktuelnog šampiona Talina, koji nosi ime i Infonet, po sponzoru. Kao što smo pomenuli, Nome realno ne može da ugrozi Floru na vrhu, a praktično je obezbedio treće mesto i plasman u Evropu.

I pritom je Nome u poslednje vreme znao da rivalima zna i po šest, i po četiri gola.

A stiže mu u goste prošlosezonski šampion Talin, koji realno ne može do mesta koje vodi u Evropu, i koji je, uz Levadiju, najefikasniji tim u ligi. Na 32 meča postigao je čak 94 gola i do kraja prvenstva će verovatno prebaciti „kotu 100“. A od šest poslednjih njegovih mečeva, pet je otišlo u 4+, a taj jedan je završen rezultatom 1:1, dakle prošla je igra GG.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:30 5801 EST 1 Nomme - Tallinna I. ug 5+ 3,70

U špicu Talina igra i Albert Prosa. Na prvi pomen njegovo ime vam verovatno ne znači mnogo, ali u pitanju je čovek koji trenutno vodi u trci za Zlatnu kopačku. Dao je već 26 golova i sigurno će se truditi da maksimalno popravi tu brojku do kraja šampionata, a i ekipa će ga u tome podržati kad već nema za šta drugo da se bori. Naravno, Prosu će do kraja sezone prestići, nema šanse za Zlatnu kopačku, prvo zbog toga što je estonsko prvenstvo na kraju, a većina ostalih na početku, a i njihov šampionat ima koeficijent 1,00, dok najjača imaju 2,00, pa se svaki gol u njima računa duplo. Primera radi, iza Prosa je trenutno Falkao iz Monaka sa 12 golova i 24 boda (Prosa ima 26 bodova), sledi Mesi (11 golova - 22 boda), pa onda još jedan napadač iz estonske lige - Florin Rauno Sapinen (22 gola - 22 boda). Eto vam još jedno dokaza koliko se u Estoniji igra efikasan fudbal. I dok Prosu verovatno nikad nećemo gledati u nekoj ozbiljnijoj ligi jer ima 27 godina, Sapinen bi mogao da napravi ozbiljan transfee, pošto je rođen 1996. godine.

KVOTE: Nome Kalju - Talin

Još jedna zanimljivost: trener Talina je Aleksandar Rogić, pomoćnik Radomira Antića dok je bio selektor Srbije.

Elem, sve vam je jasno: estonsko prvenstvo je izuzetno efikasno, a pravi vatromet golova trebalo bi da usledi u poslednjim kolima jer su sva važna pitanja praktično rešena.

ESTONIJA 1 - 33. KOLO

Petak

18.30 (1,80) Nome Kalju (3,60) Talin (4,00)

Subota

12.00 (1,65) Silamae (3,70) Tameka (4,90)
12.00 (3,00) Tulevik (3,30) Trans Narva (2,25)
15.00 (18,0) Paide (10,0) Levadija (1,08)

(Foto: Youtube screenshot)


tagovi

Aleksandar Rogićbet analizaestonijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara