Kad ovako igra, nema mnogo boljih špiceva u Evropi: Arnautović čekao Speciju da ponovo trese mreže

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 23:11

Odlični napadač prekinuo dugačak post i sa dva gola presudio Speciji - 2:1

Samo kada igra na svom najvišem nivou Mako Arnautović je nezaustavljiv za odbranu svakog evropskog kluba. Svako drugo izdanje svrstava ga u grupu prosečnih napadača. Srećom po navijače Bolonje večeras je bio u svom vrhunskom izdanju, što je bilo dovoljno da na Renato Dalari padne Specija - 2:1 (1:1).

Post je trajao tri meseca i to od meča upravo protiv Specije u prvom delu sezone, koji je odigran 28. novembra. Od tada je Bolonja odigrala devet mečeva i pobedila samo jednu utakmicu. Znači, nedostajao joj je upravo ovakav Arnautović da bi konačno radovala novom slavlju, ukupno devetom u dosadašnjem toku sezone.

Izabrane vesti

Ekipi Siniše Mihajlovića se konačno isplatila velika upornost, iako joj je bilo mnogo teško posle pogotka Reja Manaja u 11. minutu. Albanac je tada iskoristio organizovan napad svog tima i odličan centaršut Arkadijuša Reke sa levog boka.

Bolonja je od tog trenutka, pa sve do drugog postignutog gola konstantno napadala. Nije stvarala veliki broj šansi, ali je vršila ogroman pritisak, što joj se na kraju isplatilo. Ključni trenutak meča dogodio se u 40. minutu. Musa Barou je u pravom trenutku poslao loptu u prostor za Arnautovića, koji je pravovremeno krenuo i poslao loptu uz samu levu stativu.

Domaćin je posle gola nastavio da napada, ali je delovalo da će bedem Specije izdržati. Mihajlović je napravio ključni potez u 71. minutu kada je na teren poslao majstora Nikolu Sansonea. Desetka Bolonje, koja je imala dosta bledih partija ove sezone, zablistala je u odlučujućem 84. minutu. Bio je to perfektan centaršut koji je leteo na vrh peterca, a tamo je Arnautović izvukao najbolje od sebe i odličnim trzajem glavom postavio konačan rezultat meča.

Mihajlovićev tim je sa ovim bodovima ponovo nastavio da beži od timova sa dna tabele, pa sada ima devet bodova više od Kaljarija, koji je prvi ispod crte u opasnoj zoni. Specija je vezala i drugi poraz, u ovoj godini ima samo jedan osvojen bod, pa više nije potpuno spokojna kada je u pitanju borba za opstanak.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Juventus - Torino 1:1 (1:0)

/De Liht 13 - Beloti 62/

Subota

Sampdorija - Empoli 2:0 (2:0)

/Kvaljarela 14, 29/

Roma - Verona 2:2 (0:2)

/Volpato 65, Bove 84 - Barak 5, Tameze 20/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Bonacoli 29, Đurić 72 - Mesijas 5, Rebić 77/

Nedelja

Fjorentina – Atalanta 1:0 (0:0)

/Pjontek 56/

Venecija - Đenova 1:1 (1:1)

/Anri 13 - Ekuban 29/

Inter - Sasuolo 0.2 (0:2)

/Raspadori 8, Skamaka 26/

Udineze - Lacio 1:1 (1:1)

/Deulofeu 5 - Anderson 45/

Ponedeljak

Kaljari - Napoli 1:1 (0:0)

/Pereiro 58 - Osimen 87/

Bolonja - Specija 2:1 (1:1)

/Arnautović 40, 84 - Manaj 11/



tagovi

SpecijaSiniša MihajlovićMarko Arnautović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara