Kvinsi Promes (©Reuters)
Kvinsi Promes (©Reuters)

Kad Rusi smisle sistem: Lokomotiva dva puta izgubila od Spartaka i nije ispala iz kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 20:04

Dobila je drugu šansu da kroz regionalni put dođe do završnice...

Ludo, luđe, Rusi! Napravili su specifičan sistem u najmasovnijem takmičenju, podelili su kup na dve staze – prvoligašku i regionalnu. Spartak je dva puta tukao Lokomotivu, ali se gradskog rivala nije za svagda otarasio u kupu (?!) već ga je poslao u, na papiru, slabiji deo kostura – 4:2 (1:1).

Rusi su uveli novotarije, i omogućili su najboljim klubovima u zemlji da kalkulišu, da biraju kojim će putem ići do završnice i superfinala na Lužnikiju. Dobile su sve ekipe drugu šansu, imaju taj luksuz da izgube jedna dvomeč i opet mogu da osvoje trofej, ali teško da je Lokomotiva baš protiv velikog rivala vagala šta joj je draže.

Izabrane vesti

Odigrali su Spartak i Lokomotiva dvomeč na “krv i nož”, viđen je pravi vatromet. Sve skupa na dve utakmice sedam golova, u revanšu čak šest! Nisu se štedeli, pošteno su se zagrejali za nastavak Premijer lige i demonstrirali da su u dobroj formi, iako je iza njih nikad duža pauza.

Da je Lokomotiva jesenas igrala kao danas protiv moskovskih crveno-belih, ne bi visila za opstanak i bila na začelju. Razgoropadio se Anton Mirančuk, spakovao je dva komada Spartaku, ali sve to je bilo malo da bi tim Mihaila Galaktionova zakuvao i izbegao selidbu u “regionalni kostur”. Ko zna, možda poraz bude i bolja opcija po Lokomotivu, iako nikada nije lako kada se izgubi od gradskog rivala.

Giljermo Abaskal je još jedanput dokazao da zna šta radi, te da je njegov tim sposoban da ove godine napadne duplu krunu u Rusiji. I pomrsi konce Zenitu. Pucao je Spartak iz svih oružja, a imao je i zalihu, jer je “prva puška” opalila tek u nadoknadi. Kvinsi Promes je namestio prvi gol na meču, servirao je loptu talentovanom ofanzivcu Mihailu Ignjatovu, a među strelce se upisao u dubokoj nadoknadi. Dva puta je promašio, treći put – pogodio. Sve penale pogledajte OVDE.

Spartaku su prolaz i duplu pobedu u četvrtfinalu doneli u nastavku Roman Zobnin i Kristofer Martins Pereira. Moskovski crveno-beli su postali drugi tim posle Urala – eliminisao Rostov – koji se kvalifikovao u polufinale prvoligaške staze.

KUP RUSIJE – NOKAUT FAZA

PRVOLIGAŠKI PUT

Ponedeljak

Ural - Rostov 2:1 (1:0) - prvi meč 1:1

/Egorjičev 27, Vlet 88pen - Osipenko 82pen/

Spartak - Lokomotiva 4:2 (1:1) - prvi meč 1:0

/Ignjatov 15, Zobnin 56, Pereira 81 - Mirančuk 17, 83/

Utorak

17.30: (2,90) Krasnodar (3,15) CSKA Moskva (2,35) - prvi meč 0:3

Sreda

18.00: (1,75) Dinamo Moskva (3,50) Krilja Sovjetov (4,40) - prvi meč 1:2

REGIONALNI PUT

Subota

Volga – Zenit 0:3 (0:1)

/Bakaev 33, Kasijera 78, Sergejev 90+1/

Nedelja

Akron – Torpedo Moskva 2:0 (2:0)

/Savičev 26pen, Eldarušev 38/

Ufa – Ahmat 1:2 (0:2)

/Ortiz 67pen – Agalarov 37, Sadulaev 45/

Ponedeljak

12.30: (5,10) Zvezda Sankt Peterburg (3,60) Pari NN (1,63)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Spartak MoskvaLokomotiva MoskvaKup Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara