Navijač Irana (©Reuters)
Navijač Irana (©Reuters)

Kad se peckaju Iranci i Egipćani: Alo, druže, pa vi ni ne igrate

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.22. | 14:38

I Salvadorci iz SAD stigli u Dohu da navijaju za Jenkije

Početak Svetskog prvenstva označio je i priliv navijača sa svih strana sveta, tako da situacija sad nije toliko tragična kao što se činilo da će biti pre dva dana.

Prednjače Argentinci, kojih ima kao pleve i fenomenalno su raspoloženi, ali recimo, ima iznenađujuće mnogo Velšana. I to uglavnom starijih, koji su došli u porodičnim grupama, međutim, svi nose dresove, retko ko neku majicu sa motivima reprezentacije, a mnogi i šeširiće u žuto-crveno-zelenoj boji.

Izabrane vesti

Samo, Mundijal nisu samo one velike selekcije i njihove armije navijača. Bude tu zanimljivih scena i sa „malima“. Tako je bio zanimljiv susret na metro stanici Mšreib, gde su otac i sin zaogrnuti zastavama Egipta naleteli na grupu navijača Irana.

Alo, druže, pa gde si ti krenuo, vi ni ne igrate na prvenstvu“, dobacivali su, uz osmehe, momci sa azijskog kontinenta.

Jedan od najvećih promašaja u inače jako dobro organizovanom Mundijalu je problem sa menjačnicama. Ima ih užasno malo, jako ih je teško naći. A, radnu snagu i volontere uglavnom čine Indijci i Pakistanci, koji ne znaju gotovo ništa da pomognu osim onog što im je rečeno da kažu ili urade, pokažu rukom gde je ulaz/izlaz iz metroa, sa stanice... Neverovatno je da niko nije razmišljao o tome da stižu ljudi iz najmanje 32 države sveta, s raznih meridijana i da će morati negde da menjaju novac u domaće rijale da bi mogli tu da ih i potroše.

Uglavnom, menjačnica je donela susret sa trojicom kao od brega odvaljenih malo starijih momaka. Pošto se ceo proces zamene novca otegao (ne može to bez Hayye), stigli smo i da se upoznamo.

Mi smo iz Salvadora“, rekoše o sebi putnici namernici dok menjaju američke dolare u rijale.

Malo smo odglumili zbunjenost, zašto bi neko iz Salvadora zapucao u Katar, a njihova reprezentacija ne igra, kad ono...

"Ali, živimo u Kaliforniji. Došli smo da navijamo za SAD“, reče Migel, kako se predstavio, noseći kačket Dodžersa.

O srpskom timu nisu znali gotovo ništa, osim da igra na Mundijalu. Na našu konstataciju da se nadamo da ćemo stići do finala, odgovor je bio:

Pa dobro, to svi misle“.

Tako je, što bismo mi bili drugačiji...

A, odatle svi pravo na obalu, gde su navijači Argentine imali šou, o kojem možete da čitate kod kolege Gligorića i pogledate snimke na profilima Mozzarta na društvenim mrežama.

Uglavnom, navijači pristižu, sada se već mogu videti i dresovi Kolumbije, Maroka, SAD, Španije... Daleko je to još od onog ludila kakvo Mundijal nosi sa sobom, ali „kotrlja“ se polako.


tagovi

Katar2022Reprezentacija Irana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara