(©Reuters)
(©Reuters)

Kad se sretnu Fajenord i Slavija seva na sve strane: Česi pokazali kako se igra u Roterdamu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 20:48

Niko nema prednost posle prvih 90 minuta – 3:3

Sevale su munje i gromovi u Roterdamu. Drugačije ni ne može kada se sretnu Fajenord i Slavija. Ovo im je bio treći susret ove sezone u Ligi konferencije i ponovo se igrao atomski fudbal, u kojem ide šansa na šansu, gol na gol, do poslednjeg daha, do finalne sekunde.

Ali i za srčani udar navijača holandskog tima, jer je u meču sa dvostrukim preokretom Fajenord u 94. minutu ostao bez pobede. Traore je u karambolu ispred mreže crveno-belih uspeo da nađe put lopti do gola i da donese Slaviji obećavajućih 3:3 pred revanš u Pragu.

Izabrane vesti

Sve ono što Partizan nije mogao da uradi u dva meča sa Holanđanima, Česi su pokazali kako se radi: kost u kost, trkom na trku, golom na gol. Pa iako je delovalo u jednom momentu da će golman Slavije Kolar da bude tragičar utakmice, jer je primio smešan gol za 3:2, tim iz Praga je došao do zasluženog izjednačenja. Nema dileme da će jednako uzbudljivo da bude i naredne nedelje u Češkoj.

U prethodna dva meča ove sezone Fajenord je slavio na svom stadionu (2:1), dok je u Pragu bilo nerešeno (2:2). Dakle, mnogo golova i to u obe mreže je postalo standard kada se sretnu ova dva tima. A, Slavija je pokazala da i te kako ima dovoljno oružja u nogama na koje računa kao dobitne adute za revanš u Pragu.

Domaćin je otvorio utakmicu kako je samo mogao da poželi. Kolumbijac Sinistera, koji je razbio Partizan u prethodnoj rundi, postigao je vodeći gol za Fajenord u 10. minutu. I u nastavku su crveno-beli razbijali rivala. Imali su prečku koju je pogodio Kokču i još dve kolosalne šanse da uvećaju prednost i u mirnijem ritmu nastave utakmicu.

Ali, onaj fudbalski aksiom da za promašaje uvek stigne kazna ukazao se i na De Kajpu. Pravo niotkud Slavija je došla do prilike, a mali karambol ispred mreže Fajenorda završio je Olajinka u 41. minutu.

U nastavku se očekivao furiozni pritisak Fajenorda, a desilo se obrnuto. Slavija je bila ta koja je bila opasnija, ređala prilike. Brzonogi Jira Sor je pravio velike probleme domaćinu, a u 62. minutu čini se da su Česi oštećeni, da nije dosuđen penal nad Holešom.

Četiri minuta kasnije Sor je izbio sam ispred golmana Fajenorda i šutirao očajno, kao tuđom nogom, da bi samo minut posle toga uspeo da sa metra prebaci loptu preko linije za vođstvo Slavije od 2:1.

Ništa tu nije bilo gotovo. Holanđani igraju punom snagom od početka do kraja, šta god da piše na semaforu, pogotovo kada imaju vetar u leđa sa tribina. Senesi je grudima doneo izjednačenje i dodatno raspalio vulkan oko terena.

Mogla je Slavija do nove prednosti, Olajinka je šutirao glavom tik pored stative, a onda je kazna stigla na drugoj strani. Obrukao se golman češkog sastava Kolar, primio je gol uz stativu, tu gde je stajao, dok je Kokču, činilo se, postao heroj utakmice, čovek kojem će navijači Fajenorda pevati kada sudija odsvira kraj.

Samo što ni tada ništa u Roterdamu nije bilo onako kako bi se učinilo u prvi mah. Ni sudijska nadoknada nije mogla da prođe s mirom. Poslednji minut, poslednji napad Slavije i – hladan tuš za raspaljene fanove Fajenorda. Lopta se odbijala od nogu kao u školskom dvorištu, dok je Traore nije poslao u mrežu – 3:3. E, sad je kraj.

Ili, samo znak za novi početak u Pragu. I tamo će pljuštati na obe strane...

LIGA KONFERENCIJE - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Fajenord - Slavija Prag 3:3 (1:1)

/Sinistera 10, Senesi 74, Kokču 86 - Olajinka 41, Sor 67, Traore 94/

21.00: (3,80) Bode/Glimt (3,50) Roma (2,10)

21.00: (2,50) Lester (3,40) PSV (3,00)

21.00: (1,58) Marselj (4,00) PAOK (7,00)

 


tagovi

FajenordSlavija PragLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara