©AFP
©AFP

Kad Švajcarac spusti rampu: Štefan Fraj odbranio Sijetl i poslao ga u istorijsko finale Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.04.22. | 06:59

Bez pobednika u revanšu polufinala, pa će se Saundersi za trofej boriti sa Pumasom - 1:1

Sijetl je u svom prvom velikom finalu KONKAKAF Lige šampiona. Saundersi su odbranili prednost iz prve utakmice (3:1) sa Njujork Sitijem i ukupnim rezultatom 4:2 zakazali okršaj sa meksičkim Pumasom - 1:1 (0:1).

Apsolutni heroj gostujućeg tima bio je fantastični švajcarski golman Štefan Fraj, koji je bukvalno stavio ramu na svoj gol i omogućio svom timu da se bori za trofej. Domaćin je imao 25 udaraca, od kojih 14 u okvir gola, ali je samo jedan završio iza Frajovih leđa.

Izabrane vesti

Sijetlu je posao olakšao pogodak Raula Rudijaza u 28. minutu, dok je domaćin izjednačio u 51. preko Santijaga Rodrigeza i potom silovito napadao. Fraj je u poslednjih 25 minuta imao čak sedam izuzetnih odbrana, što je domaće igrače bacilo u potpuni očak.

"Mislim da smo stvorili dovoljno šansi da postignemo najmanje tri gola, ali je njihov golman večeras bio neverovatan", pravdao se trener domaćih Roni Dejla.

Sijetl je do svog gola stigao posle ubitačnog kontranapada i sjajnog centaršuta Nuhua Tola, dok je Njujorov gol bio deo odlične akcije i dodavanja Tijaga Andradea takođe sa levog boka. Sve ostalo na meču proteklo je u znaku sjajnog Štefana Fraja.

 



tagovi

Sijetl SaundersNjujork SitiKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara