Takuma Asano protiv Metalca (© Star sport)
Takuma Asano protiv Metalca (© Star sport)

Kad sve propadne, tu je treći front: Partizan sedam godina nije eliminisan iz kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 11:49

Osmorica trenera i 26 vezanih slavlja u nokaut rundama

Specijalisti za Kup Srbije. Može da im se desi niz od skoro 1.300 dana kako nisu bili na prvom mestu, piše se da drugi put u tri godine nisu igrali grupnu fazu UEFA takmičenja, ostaju finansijski, organizacioni, kadrovski i ko zna kakvi još problemi, ali kad se otvori treći front fudbaleri Partizana – pobeđuju.

Navršiće se uskoro sedam godina otkako nisu osetili poraz u eliminacionim rundama drugog po važnosti domaćeg takmičenja. Taj niz, produžen na gostovanju Metalcu, sad iznosi čak 26 nokaut rundi bez poraza. Od 4. decembra 2013. kad ga je u osmini finala izbacio subotički Spartak još se nije desilo da ga neko u kup utakmicama skloni s puta.

Izabrane vesti

Da, dešavale su mu se omaške, potkradale greške, ali još se nije našao tim kadar da ga eliminiše iz masovnijeg takmičenja. Ako se ne računaju finalne predstave, jer one nisu ispadanje, već se krste borbom za trofej, crno-beli za sedam godina ne znaju za neuspeh.

Na tom putu eliminisali su: Bežaniju, Slogu iz Petrovca, Rad, Jagodinu (sezona 2014/15), Sinđelić, Voždovac, Radnički iz Niša, Spartak (2015/16), Napredak, Žarkovo, Voždovac, Vojvodinu (2016/17), Rtanj, Rad, Javor, Čukarički (2017/18), Kolubaru, Zemun, Napredak, Radnički iz Niša (2018/19), Vodojažu, Spartak, Radnik, Crvenu zvezdu (2019/2020), te OFK Bačku i Metalac (2020/21).

U toj dugačkoj seriji triput su odigrali nerešeno (protiv Spartaka i Vojvodine 0:0, sa Radničkim 1:1) i samo jednom poraženi (2:4 na Banovom brdu, aprila 2018). Sve ostale mečeve su dobili, što je dokaz da im kup takmičenje prija više nego prvenstvo.

Još nešto: od 2013. do danas Partizan je pretrpeo tek dva poraza u kupu. Oba u finalima. Posledično tome, oba su koštala trofeja. Proleća 2015. pružio je ruku Čukaričkom u finalnom okršaju na stadionu „Rajko Mitić“ (0:1), letos Vojvodini na niškom Čairu, ali tek posle produžetaka i penala (2:2, 2:2, 2:4). Ostala finala je dobio: protiv Javora (2:0), Crvene zvezde (dvaput po 1:0), te Mladosti (2:1).

A za tih sedam godina tokom kojih ga niko nije izbacio iz kupa, kroz Partizan je prodefilovalo više od stotine igrače i čak trenera: Marko Nikolić (dvaput), Zoran Milinković, Ljubinko Drulović, Ivan Tomić, Miroslav Đukić, Zoran Mirković, Savo Milošević i Aleksandar Stanojević.

Posle četiri trofeja u poslednjih pet sezona, cilj aktuelnog stratega je da vrati pehar u Humsku 1. Bar jedan. Ako je onaj važniji van domašaja.


tagovi

FK PartizanTakuma AsanoKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara