Denis Ekert (©Reuters)
Denis Ekert (©Reuters)

Kad zakaže Alžirac, proradi Nemac: Union grabi ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 21:02

Klub iz Brisela će gotovo izvesno sa pol-pozicije u doigravanje…

Union Sen Žiloaz je po povratku u elitu bio žrtva ‘sistema’ u belgijskom fudbalu, formata takmičenja. Izmakla mu je titula, mogla je to da bude filmska priča sa Denizom Undavom, Danteom Venzijeom, Kaoruom Mitomom… Treća je sezona kako klub iz Brisela igra bitnu ulogu i ove je možda i najbliži trofeju.

Gotovo izvesno će Union sa pol-pozicije u doigravanje i za razliku od prethodne dve sezone do pada ne dolazi. Ni u igri, ni u rezultatima. U šampionatu od sredine septembra ne zna za poraz, prošao je Ajntraht iz Frankfurta u Ligi konferencije i dobija i ‘male’ i ‘velike’ utakmice, a na spisak žrtava pridodao je i Standard – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Nema napadački potentnijeg tima u Belgiji od Uniona, protiv skoro svakoga je u stanju da postigne dva gola. Minimum. Najefikasniji je tim u Župiler Pro ligi, ima drugog strelca šampionata – Mohameda Amuru, a kada i on zakaže i upadne u malo krizu, ima ko će da trese mreže. Nekada su strašan tandem činili Deniz Undav i Dante Venzije, a nova zanimljiva kombinacija iz kuhinje kluba sa Žozef Marijen stadiona je Gustaf NilsonDenis Ekert.

Švedski napadač je najčešće igrao u paru se Mohamedom Amurom, koji je samo u belgijskom prvenstvu dao 17 golova. Ipak, dva meča zaredom ključan čovek je – Nemac. Denis Ekert je u revanšu protiv Ajntrahta iz Frankfurta dao gol vredan prolaska u narednu rundu, zamenio je upravo Gustafa Nilsona, a i u duelu sa posrnilim velikanom iz Liježa je demonstrirao da je u odličnoj formi. Samo ovoga puta šansu nije čekao sa klupe, već je napao Standard zajedno sa Gustafom Nilsonom.

Prošle sezone je Gustaf Nilson imao skroman golgeterski doprinos, ove je već sada dvocifren. Novi gol dao je sa bele tačke, da bi potom sve servirao Denisu Ekertu. Poslao je oštru loptu u srce kaznenog prostora, poklopio ju je nemački napadač iz Bona. Ali, nije imao mira Union do poslednjeg zvižduka, jer je početkom drugog poluvremena rezervista Musa Đenepo prepolovio zaostatak.

Union se odbranio, zadržao Anderleht na osam bodova udaljenosti tri kola pre osnovnog dela i na dobrom je putu da u doigravanje uđe kao prvi. Kako igra, ne postavlja se pitanje da li će, već sa kolikom razlikom…

BELGIJA 1 - 27. KOLO

Petak

Šarlroa - Genk 0:1 (0:0)

/Sor 71/

Subota

Molenbek - Leven 1:1 (1:1)

/Biron 30 - Pletinks 36/

Sint Trojden - Vesterlo 1:0 (1:0)

/Ito 37/

Mehelen - Kortrajk 3:0 (1:0)

/Antonio 31, Vandenberg 79ag, Bafdili 90/

Nedelja

Klub Briž - Anderleht 1:2 (1:0)

/Đutgla 18 - Vaskez 79, Angulo 90+1/

Gent - Antverpen 2:2 (2:1)

/Aldervejreld 16ag, Gerkens 28 - Ondrejka 25pen, Ilenikena 84/

Union Sen Žiloaz - Standard 2:1 (2:0)

/Nilson 35pen, Ekert Ajensa 38 - Đenepo 50/

19.15: (4,90) Epen (3,60) Serkl Briž (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Union Sen ŽiloazStandard LiježŽupiler Pro ligaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara