Eden Azar (©Reuters)
Eden Azar (©Reuters)

Kada Azara pitaju kako je u Realu: Nema mnogo posla, ali je dobra zarada

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.23. | 15:32

Belgijanac rešio da u potpunosti iskoristi ugovor sa Realom koji ima do 30. juna 2024.

Ne igra mnogo, ali zarađuje basnoslovno. I, ne planira bilo šta da menja.

Sa svega 298 minuta Eden Azar je tek 20. fudbaler Real Madrida po vremenu provedenom u igri ove sezone, međutim, to ga ne pogađa previše. Iako je poslednji nastup upisao 3. januara u Kupu kralja, belgijski vezista nema nameru da izađe klubu u susret i raskine ugovor ili, makar, ode negde na pozajmicu.

Izabrane vesti

Po pisanju Atletika, Azar se nedavno sastao sa svojim zastupnicima i obavestio ih da je promenio odluku u odnosu na ono što je pričao uoči Mundijala u Kataru, kada je u intervjuu za Marku rekao da će prihvatiti ukoliko mu klub na leto bude rekao da više ne računa na njega.

"Biće kako klub odluči. Ako mi kažu: 'Eden, hvala ti na ove četiri godine, ali moraš da ideš', prihvatiću to jer su takve stvari normalne u fudbalu. Ali, ja bih voleo da igram više i da pokažem da još mogu da igram kao nekad i da sam i dalje dobar fudbaler", pričao je tada Azar.

U međuvremenu je, ipak, promenio mišljenje. Želja je sada ostanak u Realu do isteka ugovora. Dakle, još godinu i po dana.

Teško je da će se njegov status u timu promeniti u tom periodu i da će početi da igra više nego u prethodne tri sezone od kada je stigao iz Čelsija za 101.000.000 evra (što je kroz bonuse u međuvremenu naraslo na 115.000.000), ali 32-godišnjak rođen u La Luvijeru ne brine mnogo zbog toga jer mu je porodica zadovoljna u Madridu i to, po saznanjima uglednog portala, osnovni razlog zašto ne želi da menja klub.

Jedan od Azarovih sinova, Leo, počeo je nedavno da trenira u Realovim mlađim kategorijama, što dodatno pojačava odluku o ostanku. Navodno, jedina opcija da Eden Azar napusti Kraljevski klub je poziv iz Sjedinjenih Američkih Država, mada Atletik piše da ne postoji nikakav kontakt sa nekim od tamošnjih klubova. Naravno, u slučaju da neko poželi da ga angažuje pre leta 2024, moraće dobro da odreši kesu za platu, jer iskusni Belgijanac trenutno zarađuje 23.000.000 evra bruto po sezoni (oko 13.000.000 evra neto) i najplaćeniji je igrač Real Madrida.

Dodatan razlog zbog kog se nekadašnjoj zvezdi Čelsija ne ide iz Reala je i odličan odnos sa saigračima. Zbog svoje harizme i duhovitosti navodno je među omiljenima u svlačionici, ističe Atletik u tekstu objavljenom s vinjetom "ekskluzivno".

Brojne povrede, ipak, značajno su usporile Azarovu karijeru od dolaska u Španiju. Najavljivao je Karlo Anćeloti da će mu dati šansu kada se vratio na klupu slavnog kluba, međutim, saradnja između njih dvojice nije dostigla željeni nivo. Po svemu sudeći, Belgijanac će putem Gereta Bejla, kojim trenutno ide i Marijano Dijaz. A, to je - do poslednjeg ugovorom garantovanog evra.

Od kada je jula 2019. Stamford Bridž zamenio Santijago Bernabeuom, Eden Azar je odigrao tek 73 utakmice, u kojima je dao sedam i asistirao za 11 golova. Ukupno je na terenu proveo 3.640 minuta, što je u proseku 50 po meču. Nema poteza koji će se prepričavati i pamtiti iz njegovih nastupa za Real, ali zato su španski mediji izbrojali da je od dolaska u Madrid čak 18 puta bio povređen.


tagovi

Eden AzarReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara