Sedrik Bakambu (©AFP)
Sedrik Bakambu (©AFP)

Kada Bakambu pogađa Peking skoro nikada ne pobeđuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.09.20. | 16:31

Carske Straže su prilime bar dva gola na poslednjih pet utakmica

Peking se muči u poslednjih dvadesetak dana, ali uspeva da sačuva poziciju broj dva – četvrti put u prethodnih pet utakmica Carske straže nisu uspele da trijumfuju, a tome ih je u devetom kolu kineske Superlige sprečila ekipa Vuhan Žala koja je nadoknadila dva gola zaostatka – 2:2 (0:2)

Vođstvo timu iz prestonice doneo je Sedrik Bakambu sredinom prvog dela igre, a to je bio njegov osmi prvenstveni gol. Iz perspektive vicešampiona, bolje da ga nije dao jer ove sezone kada bivši igrač Viljareala trese mreže, Peking uglavnom ne pobeđuje. Postio je fudbaler iz DR Kongo u prva četriri susreta, a njegov tim ostvario je isti broj pobeda. U narednih pet svaki put je postigao bar gol, a ekipa je samo jednom slavila i to kada je postigao poker golova.

Izabrane vesti


Ipak, teško da je za takav splet okolnosti kriv u ovom trenutku najbolji strelac lige. Bruno Ženesio mora da uperi prstom ka defanzivnoj liniji koja je na svakoj prethodnih pet utakmica primila bar dva gola.

Na Bakambuov gol u poslednjem minutu prvog dela igre nadovezao se Žang Juning i u tom trenutku je delovalo da će se Peking izjednačiti sa Šangaj SIPG-om na čelu grupe B. Ali odbrana nominalnog gosta nastavila je da demonstrira dečije bolesti iz prethodnih nekoliko rundi. Prvo je poptuno zaboravljeni Leo Baptistao prepolovio zaostatak Vuhana u 69. minutu, a samo stotinka sekundi kasnije defanzivci Carske straže poptpuno su ignorisali Kuasija koji je glavom doneo bod trećeplasiranom timu grupe B.


Vicešampion je tako propustio priliku da deveti put zaredom pobedi Vuhan, rivala koji ga nije savladao od aprila 2005. Godine, odnosno 13 mečeva u nizu.

Kao što je Peking nastavio svoju praksu prosipanja bodova, tako je Tjanđin produžio seriju poraza. Protivnik najloše ekipe grupe B, bila je druga najlošija ekipa iste grupe Čungćing koji je došao do drugog ovosezonskog trijumfa – 1:2 (0:2).

Oba puta ekipa Čong Vo Rjonga savladala je upravo Tedu, a pitanje pobednika već u prvih 45 minuta rešili su Alan Kardek i Adrijan Mježejevski. Brazilac je sjajno provukao loptu kroz nog rivalu, a ona je završila u maloj mreži, dok se nekadašnji igrač Sidneja s lakoćom provukao kroz srce odbrane rivala pre nego što je duplirao vođstvo. Hui je smanjio na 2:1, a Nemac Bastijans u finišu susreta nije uspeo da sa bele tačke donese tek drugi bod Tjanđinu.


KINA – 9. KOLO


GRUPA A (DALIJAN)


Četvrtak


Henan - Dalijan 0:4 (0:2)

/Rondon 2, Hamšik 29, Larson 48, Ke Džao 65ag/


Šandung - Đangsu 0:1 (0:0)

/Eder 65/


Petak


Šendžen - Šangaj Šenhua 0:0


Guangdžou Evergrande - Guangdžou R&F 2:1 (0:0)

/Taliska 74, Paulinjo 90+3 - Žengju 62/


GRUPA B (SUČOU)


Subota


Hebei - Šangaj SIPG 2:0 (1:0)

/Vang 45, Marsao 90+5/


Đindao - Šiđadžuang 0:1 (0:0)

/Čen Pu 87/


Nedelja


Tjenđin Teda - Čungćing 1:2 (0:2)

/Hui 62 - Kardek 1, Mježejevski 22/


Vuhan - Peking Guan 2:2 (0:2)

/Baptistao 67, Kuasi 69 - Bakambu 23, Juning 45/



tagovi

Peking Guanvuhan zalTedaČungćing

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara