Nemice ubedljive (©Reuters)
Nemice ubedljive (©Reuters)

Kada je Pop u top formi Nemačka ne mora da brine, šestica u mreži Maroka

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 13:11

Ženski Mundijal protiče u znaku prekaljenih golgeterki, a sjajna partija iskusne Aleksandre Pop nova je potvrda takve teze

Poučene iskustvom senzacionalnog remija Jamajke protiv Francuske i porazom Danske od Novog Zelanda, jedne od glavnih favoritkinja devetog Svetskog prvenstva u fudbalu za žene ozbiljnim pristupom lako su rešile meč protiv debitanta sa severa Afrike već u prvom poluvremenu, u drugom nadgradile trijumf do stadijuma najubedljivijeg u dosadašnjem toku takmičenja.

Nemačka – Maroko 6:0 (2:0).

Izabrane vesti

Kada su dobile Južnu Koreju, Kolumbiju i Maroko za rivale u grupnoj fazi moglo se naslutiti da se neće ni oznojiti do nokaut faze. I nisu fudbalerke Nemačke jedine na ovom Svetskom prvenstvu kojima je prognoziran lagan put do šesnaest najboljih na planeti. Za razliku od nekih drugih favorita osvajač Mundijala iz 2003. i 2007. godine nije se opekao u uvodnoj utakmici i ubedljivim trijumfom poslao je jasnu poruku svim konkurentima.

Duel na Melburn Rektengular stadionu bio je lišen svake neizvesnosti, a prvi gol u mreži Maroka viđen je već s prvom ozbiljnijom akcijom aktuelnih evropskih vicešampionki. Igrao se 11. minut kada je dugodišnja golgeterka Volfsburga i selekcije Nemačke Aleksandra Pop iskoristila perfektan centaršut Katrin Hendrih i loše istrčavanje golmana Maroka Kadije Ermiši da glavom postigne svoj prvi gol na turniru.

U samom finišu drugog poluvremena Pop drugim golom na utakmici, a ukpuno 64. za reprezentaciju, povećava vođstvo Nemačke na 2:0 i već sada ističe kandidaturu za Zlatnu kopačku. U drugom poluvremenu Marokanke su izgledalo prilično autodestruktivno na terenu, jer su i same pomagale protivnicama sa čak dva autogola Anan Ait El Haž i Zineb Reduani. Kako se utakmica bližila završetku selektorka Nemačke Martina Fos-Teklenburg pružila je šansu nekolicini mlađih igračica, između ostalih i Klari Bul, 22-godišnjoj nadi Nemačkog i svetskog fudbala, predviđenoj da bude naslednica legendarnih igračica poput Anje Mitag i Selije Šašić. Članica Bajerna uzvratila je poverenje pogotkom i jasno je da će konkurisati za nagradu najbolje mlade igračice na prvenstvu. Konačnih 6:0 postavila je još jedna rezervistkinja i igračica Bajerna Lea Šuler.    

U narednom kolu rival Nemačke biće još jedna od selekcija iz reda autsajdera Kolumbija. Maroko će u duelu protiv Južne Koreje imati nešto izglednije šanse da osvoji prvi bod u istoriji Svetskih prvenstava, čime bi ujedno postao i prva zemlja arpskog sveta koja bi ostvarila takvo dostignuće na ženskim Mundijalima.

GRUPA H

Nemačka – Maroko 6:0 (2:0)

/Pop 11, 39/ Bul 46/ El Haž ag 54/ Reduani ag 79 ag/ Šuler 90/

Sutra

Kolumbija – Južna Koreja 0:0


tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara