Kada nema Lautara može gol i temenom, Inter ostao na +4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.12.23. | 19:51

Neroazuri golovima Biseka i Barele slavili sa 2:0

Gorak ukus, izazvan eliminacijom od Bolonje u Kupu Italije, je izbrisan. Inter je nastavio da pobeđuje na glavnom frontu, pošto je trijumfom nad Lečeom (2:0) odbio još jedan napad Juventusa. Bio je tim Simonea Inzagija pod višestrukim pritiskom u sudaru sa Puljanima. Bez Lautara Martineza i sa ukusom u ustima prethodnog neuspeha, Inter je rutinski odradio posao.

Kao tihi heroj nametnuo se mladi defanzivac Jan Bisek, koji je udarcem temenom otključao bravu gostiju, da bi u finišu meča Nikolo Barela, posle divne akcije, udario pečat na novi uspeh Intera.

Izabrane vesti

Leče je, ako ništa drugo, bio konkurentan na travi Đuzepe Meaca, i čak učinio sve da se o dva detalja ispred gola Jana Zomera, priča kao o ključnim momentima. Pitanje je šta bi se i kako desilo da je sudijska trojka igranje rukom Karlosa Augusta okarakterisala kao jedanesterac. Da budemo skroz pošteni, lopta je pogodila u ruku Karlosa Augusta , posle udarca Bande, ali signalizacija iz VAR sobe nije stigla. I posle toga Leče je imao još jednu kolosalnu šansu. Pravo je pitanje kako Pikoli nije pogodio mrežu Jana Zomera u finišu prvog poluvremena. Bio je usamljen na pet metara, imao mnogo vremena da razmisli i nacilja. Na kraju je gađao preko gola.

Imao je Leče šansu pri minimalnom vođstvu Intera. Domaćin je poveo nakon što je Hakan Čalhanoglu savršeno izveo prekid, a Bisek okrenut leđima temenom prosledio loptu u mrežu.

Leče je, za razliku od nekih prethodnih gostovanja Interu, bio povremeno konkurentan. Čak pet udaraca u okvir gola Jana Zomera imali su gosti. Ali i kada su bili ravnopravni, čak i bolji, gosti su se verovatno ostvrtali za šansom Pikolija. Pokušao je Roberto Daversa uvođenjem Nikole Krstovića da unose dodatnu agresivnost u napad Puljana. Međutim, Crnogorac je daleko od forme sa početka prvenstva.

Na kraju je prevagu odneo vrlo raznovrstan vezni red Intera. Lepu akciju u 84. minutu u pogodak je pretvorio Barela (njegov drugi u prvenstvu). Asistent je bio Marko Arnautović.

U drugom meču dana Verona je slavila protiv Kaljarija sa 2:0 i osvojila mnogo više od tri boda. Direktnog rivala u borbi za opstanak domaćin je gurnuo ispod crte golovima Egonge i Milana Đurića.

SERIJA A - 17. KOLO

Petak

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)

/Genduzi 9, Zakanji 64/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)

/Pinamonti 28 - Gudmundson 64, Ekuban 83/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)

/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Facio 17, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

Subota

Frozinone - Juventus 1:2 (0:1)

/Baez 51 - Jildiz 12, Vlahović 81/

Bolonja - Atalanta 1:0 (0:0)

/Ferguson 86/

Torino - Udineze 1:1 (0:0)

/Ilić 89 - Saraga 80/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Bisek 42, Barela 84/

Verona - Kaljari 2:0 (0:0)

/Engonge 53, Đurić 84/

20.45: (3,00) Roma (3,35) Napoli (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Simone InzagiNikolo Barela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara