Ivan Vasiljević Đorđević, Stefan Džodić, Aleksandar Stanković, Jan Karlo Simić, Đuro Đulio Đekić (s leva), Foto: MN PRESS
Ivan Vasiljević Đorđević, Stefan Džodić, Aleksandar Stanković, Jan Karlo Simić, Đuro Đulio Đekić (s leva), Foto: MN PRESS

Kadeti Srbije motivisani pred početak Evropskog prvenstva: Prvi cilj - proći grupu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 11:28

Džodić i Stanković uvereni u snagu kolektiva

Kadetska reprezentacija Srbije doputovala je u Izrael gde je očekuju izazovi u okviru Evropskog prvenstva. Rivali Orlića u grupnoj fazi biće Belgija, Turska i Španija, a prvi duel zakazan je za 17. maj protiv talenata Crvenih đavola.

Naši biseri jedini su predstavnici regiona među 16 najboljih selekcija na Starom kontinentu do 17 godina, međutim ambicije izabranika Radovana Krivokapića nije zadovoljilo samo puko učešće te motivisani gledaju ka narednim izazovima.

Izabrane vesti

Talenti rođeni 2005. godine uspeli su da u konkurenciji sa Slovenijom, Turskom i Velsom izbore vizu za Izrael, a pred nove izazove ambicije su iznela dvojica naslednika nekadašnjih fudbalera, danas arhitekte igre kadetske selekcije Aleksandar Stanković i Stefan Džodić.

"Imamo snove sa kojima smo došli ovde. Želimo da prođemo grupu, da ostanemo u Izraelu što duže, da stignemo do finala. Lepo je biti učesnik Evropskog prvenstva, ali moramo uvek da imamo ambicije. I selektor nam stalno govori, poštujemo druge, ali gledamo prvo sebe. Verujemo u sebe", kazao je član Intera, sin aktuelnog stratega Crvene zvezde Dejana Stankovića.

Motivisan pred niz novih prilika za dokazivanje je i đak Monpeljea, naslednik nekadašnjeg štopera Nenada Džodića.

"Drago nam je da smo ovde, jer kada se vidi koliko reprezentacija nije uspelo da izbori plasman, sve dobija na značaju. Eliminisali smo Hrvatsku, Sloveniju… Dobre reprezentacije. Sada želimo da napravimo naredni korak. Imamo dobar timski duh, to je naša najveća snaga. Svi radimo jedni za druge, borimo se, niko ne odustaje. Imali smo tokom kvalifikacija nekoliko preokreta, uvek smo verovali u sebe", rekao je mladi vezista i osvrnuo se na Belgiju, prvog rivala:

"Jaka je grupa, ali igramo Prvenstvo Evrope. Ovde je svako došao sa nekom ambicijom, naša je da prođemo grupu, izborimo se za nokaut fazu. Idemo od meča do meča, prvi je uvek najvažniji. Belgija i Španija su dobre selekcije, Tursku poznajemo jer smo bili zajedno u elit rundi kvalifikacija u Sloveniji. Verujemo u sebe, nadamo se dobrim rezultatima".

Na reči saigrača iz veznog reda nadovezao se Stanković.

"Ova generacija ima karakter, pokazali smo to tokom dva kruga kvalifikacija, kada je bilo najteže. Možda je onaj povratak u život protiv Slovenije najbolji pokazatelj da smo kao grupa najjači. Nismo se predavali, verovali smo u sebe i došli do rezultata kada je možda malo ko verovao. Timski duh je naša najveća snaga, a uvek iskoči neki pojedinac iz dobrog kolektiva", istakao je biser Intera.

Tri dana posle premijere protiv Belgije (17. maja) reprezentativci Srbije će odmeriti snage sa Turskom, dok je poslednji izazov za Orliće u grupi zakazan za 23. maj kada će im rival biti Španija.


tagovi

Aleksandar StankovićStefan Džodićkadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara