Mark Ut (©Reuters)
Mark Ut (©Reuters)

Kadrovski problemi Kelna: Udineze odvodi beka, Ut operisan i neizvestan za Partizan

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 14:02

Jarčevi su zato za meč sa Štutgartom (nedelja, 15.30) u 4. kolu Bundeslige jači za kapitena Hektora

Jedan od rivala rivala Partizana u grupnoj fazi Lige konferencije, Keln, još ne zna za poraz u novoj sezoni Bundeslige. Taj niz će pokušati da nastavi i ove nedelje od 15.30 časova, kada će mu u sklopu 4. kola u goste doći Štutgart.

Jarčevi su do plasmana u grupnu fazu najmlađeg takmičenja UEFA došli u četvrtak, pobedom nad Fehervarom u Mađarskoj sa 3:0. Nadoknadili su tako minus iz prvog meča, kod kuće su nedelju dana ranije poraženi sa 2:1. Između te dve utakmice Keln je odigrao 1:1 na gostovanju Ajntrahtu u Frankfurtu, došao je tako do petog poena u šampionatu Nemačke.

Izabrane vesti

Keln je razočaravajuće otvorio sezonu, iz nacionalnog kupa ga je već u 1. kolu eliminisao drugoligaš Regensburg. Posle toga je ipak ostvario sve ciljeve, tako da za sada Štefen Baumgart može da bude zadovoljan.

Pitanje je samo hoće li mu se u poslednjih nekoliko dana letnjeg prelaznog roka menjati sastav. Prema najnovijim informacijama, Kingsli Ehizibue je blizu odlaska u Udineze. Nigerijac je prošle sezone bio standardan na poziciji desnog beka, ali je ove sakupio svega 105 minuta igre, od čega 62 u prvenstvu.

15.30: (2,25) Keln (3,50) Štutgart (3,35)

Baumgart je rekao da slabija minutaža Ehizibuea nema veze sa transferom.

Nema veze sa tom pričom. Dokle god ništa nije potpisano, u svetu fudbala se to nije desilo. Ezi voli ovaj tim, potencijalni odlazak ga neće dovesti do toga da igra lošije. Moramo da sačekamo i da vidimo, situacija će se razrešiti u narednih dan ili dva“, kazao je Baumgart.

Prema najavama iz Italije, Nigerijac bi u Udinezeu trebalo da potpiše ugovor do 2026. godine. Zbog transfera se ne očekuje da bude deo tima protiv Štutgarta.

Zato, u startnoj postavi se očekuje Džonas Hektor. Kapiten je sedeo na klupi protiv Fehervara, oporavljao se od povrede, pa strateg Kelna nije želeo ništa da rizikuje. Sada je potpuno spreman.

Problem po Keln biće odsustvo Marka Uta. Glavni plejmejker ekipe je ove sezone igrao samo u Kupu Nemačke, tada je bio čak i strelac protiv Regensburga, ali posle toga je morao da otvori bolovanje. Operisao je pubičnu kost, predstoji mu još nekoliko nedelja pauze, pa je veliko pitanje hoće li biti spreman za duele sa Partizanom u 3. i 4. kolu Lige konferencije. Podsetimo, crno-beli će gostovati u Kelnu 6. oktobra, a potom će dočekati istog rivala nedelju dana kasnije.

Najvažnije je da je operacija protekla dobro i da je odluka bila ispravna. Sve je ispalo onako kako smo želeli. Nedostajaće nam, naravno. Verujemo da će Mark preuzeti svoju ulogu posle pauze za mečeve reprezentacije“, poručio je Baumgart.

Nekadašnji vezista Šalkea i Hofenhajma je ukupno odigrao 49 mečeva u dresu Kelna, uz učinak od 11 golova i 15 asistencija.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

BUNDESLIGA – 4. KOLO

Petak

Frajburg - Bohum 1:0 (0:0)

/Grifo 49/

Subota

Herta - Borusija Dortmund 0:1 (0:1)

/Modest 32./

Hofenhajm - Augzburg 1:0 (1:0)

/Gajger 39/

Majnc - Leverkuzen 0:3 (0:3)

/Palasios 29, Frimpong 39, 41/

RB Lajpcig - Volfzburg 2:0 (1:0)

/Nkunku 5p, 90/

Šalke - Uniopn Berlin 1:6 (1:3)

/Batler 31 - Torsbi 6, Beker 36, 46, Haberer 45+3, Mihel 87, 90/

Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 1:1 (0:1)

/Sane 83 - Tiram 40/

Nedelja

15.30: (2,25) Keln (3,50) Štutgart (3,35)

17.30: (2,60) Verder (3,50) Ajntraht Frankfurt (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ŠtutgartKelnBundesligamark utLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara