Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kahriman: Borba za Evropu dugo nije bila neizvesnija, to je odraz napretka

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.12.21. | 19:53

Iskusni golman veruje u potencijal Nišlija

Radnički iz Niša se tokom jeseni suočio sa brojnim turbulencijama, pripreme je počeo sa jednim strategom, kormilo je uoči početka prvenstva preuzeo drugi, a potom su na klupu sedala još tri imena. Konačno, trenerski ringišpil na Čairu zaustavio se dolaskom Radoslava Bataka koji je uspeo da uspostavi kontinuitet, te ne čudi zadovoljstvo Damira Kahrimana, golmana Nišlija, pri osvrtu na jesen.

Izabrane vesti

"Utisak pri osvrtu na dosadašnji deo sezone je vrlo dobar, pozitivan. Uz sve turbulencije smo ostali u igri i na pravom koloseku. Pokazali smo u sijaset utakmica da možemo da ostvarimo zacrtani cilj i borimo se za gornji deo tabele. Bodovna razlika nije velika i pregršt je timova koji sa istim ili sličnim ambicijama dočekuju drugi deo prvenstva", kazao je Kahriman.

Poraz od Proletera (0:2) prekinuo je niz dobrih rezultata Radničkog, te je tim sa Čaira na pauzu otišao uz 27 bodova, tri manje od četvrtoplasirane Vojvodine.

"Otišli smo na odmor sa lošim rezultatom što je povod da ljudi u klubu razmisle o daljim koracima i da se na pauzi pripremimo za naredne izazove. Pre poraza smo bili u seriji dobrih rezultata i bilo bi dobro da smo odigrali još dva-tri kola".

Nenad Lalatović koji je letos stigao iz Vojvodine stigao je samo da selektira ekipu i sa njom prođe deo priprema, a po njegovom odlasku u Saudijsku Arabiju nasledio ga je Aleksandar Stanković. Povratnik na klupu Radničkog ubrzo je okončao epizodu, te je kao privremeno rešenje na klupu seo Vladimir Đorđević. Usledila je kratka epizoda sa Radomirom Kokovićem koji je komandnu palicu predao sadašnjem strategu.

"Promene su sastavni deo fudbala, a mi smo profesionalci i na nama je da se priviknemo. Do igrača je da pruže maksimum i ispune zahteve stratega. Batak je bio u klubu i zna deo igrača iz prvog mandata. Nije imao vremena da se adaptira, ali činjenica da poznaje veći deo tima olakšala mu je prilagođavanje i implementaciju ideja".

Kahriman i saigrači koji su na osnovu iskustva preuzeli glavni teret, poput udarnih igli Miljana Škrbića i Vukana Vukadinovića, uticali su i na mlade igrače koji su takođe ostavili zapažen trag te se o biserima sa Čaira na čelu sa Stefanom Mitrovićem glasno govori prethodnih nedelja.

"Timski duh je naše glavno oružje. Trener insistira na čvrstom i složnom kolektivu. Zaista smo pravi tim, a mladi igrači u iskusnijima imaju značajnu podršku. Uvek sam tu da dam savet, podelim iskustva, ali kad dođe do situacije na terenu igrač je taj koji reaguje i donosi odluku u trenu".

Radnički je na turbulentnom putu imao svetlih momenata, ali i kikseva na koje prekaljeni golman gleda kao neophodnu školu.

"Iskustvo ima svoju cenu i morali smo da platimo određene lekcije. Čekamo proleće i nadamo se da ćemo dodatno popraviti utisak. Pregršt je klubova koji su u veoma malom rasponu bodova i svi sa ujednačenim šansama očekujemo drugi deo sezone. Raspored na tabeli govori, svaki klub ima razloga da se nada. Fudbal se dosta popravio i pregršt je ekipa koje su napredovale. Čitava Superliga ide napred i odavno nije bila zanimljiva borba za Evropu. Čukarički se jeste odvojio bodovno, ali ćemo biti konkurenti za treće ili četvrto mesto".

Pored borbe za međunarodnu vizu Kahriman nema nameru da odustane ni od ambicija u Kupu Srbije gde će izaći na megdan bivšem klubu

"Nećemo odustati od ciljeva i ambicija. Čak ni protiv Zvezde u Kupu nećemo izaći sa belom zastavom. Kup je takmičenje u kojem sve stane u jednu utakmicu, a u 90 minuta je sve moguće".


tagovi

Radnički NišDamir Kahrimanzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara