Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Kajzerslautern hita ka Cvajti

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 10:14

Slavni nemački sastav gostuje danas Manhajmu u sklopu 27. kola trećeg ranga

Nekada je Kajzerslautern bio nemački velikan, četiri puta šampion Bundeslige, isto toliko puta vicešampion, ima dva trofeja Kup Nemačke, jednom je trijumfovao u Superkupu, igrao četvrtfinale Lige šampiona, dva puta bio na korak do finala Kupa UEFA (ispadao u polufinalima). Za ovaj klub igrali su nekada velike zvezde – Ćirijako Sforca, Pavel Kuka, Miroslav Kadlec, Miroslav Klose, Štefan Kunc, Mario Basler...

14.00: (2,55) Manhajm (3,20) Kajzerslautern (2,85)

Izabrane vesti

Posle zlatnog perioda kluba, poslednja titula je osvojena 1998. godine, usledila je finansijska kriza i agonija, tavorenje u trećoj ligi. Danas, tim sa stadiona Fric Valter je na „aparatima“. Prošle godine se jedva spasao ispadanja u četvrti rang nemačkog fudbala, ali ove sezone bi mogao, za početak preporoda, da se vrati u Cvajtu.

Magdeburg je viđen u drugoj ligi, a Kajzerslautern je trenutno drugi, na mestu koje vodi u viši rang. Nekadašnji šampion Nemačke u nedelju (14.00) igra derbi 27. kola trećeligaškog karavana protiv Valdhofa u Manhajmu. Domaćin ima samo četiri boda manje od današnjeg rivala i u konkurenciji je za drugu poziciju ili makar treću koja vodi u baraž za ulazak u Cvajtu. Kajzer je u odličnoj formi, bez poraza je 11 kola. Od poraza protiv Vicburger Kikersa na svom terenu 31. oktobra (0:2) traje nepobedivost tima sa stadiona Fric Valter.

Ekipa iz Manhajma je u padu forme, ima samo jedan trijumf na prethodne četiri utakmice, od toga dva remija u nizu. Najbolji strelac bivšeg šampiona Nemačke je Amerikanac Terens Bojd sa osam golova. Snaga Kajzerslauterna je granitna odbrana koja je kapitulirala samo 15 puta na 25 utakmica. Primera radi, lider Magdeburg je primio čak 10 pogodaka više.

U prvom delu šampionata u Kajzerslauternu se mreže nisu tresle u duelu ovih klubova. U prethodnoj sezoni, četvorostruki šampion Nemačke je osvojio četiri boda protiv Valdhofa. Pobedio ga je u gostima sa 2:0, dok je na svom terenu odigrao 1:1. Forma je na strani gostiju, pa verujemo da će nastaviti odličnu seriju. Ne očekuje se veliki broj golova.

NEMAČKA 3 - 27. KOLO

Nedelja

13.00: (2,85) Havels (3,15) Vircburger (2,55)

14.00: (2,55) Manhajm (3,20) Kajzerslautern (2,85)

Ponedeljak

19.00: (1,80) Minhen 1860 (3,60) Halešer (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

nemačka 3Kajzerslautern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara